Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Lidostas valdi papildina divas ar valdošo koalīciju saistītas personas

Starptautiskās lidostas Rīga valdē ieceltas divas ar valdošo koalīciju saistītas personas - satiksmes ministra Aivja Roņa padomnieks Kaspars Ozoliņš, kā arī Antra Duntava, kura tiek raksturota kā finansiste, informē Satiksmes ministrija (SM).

Ozoliņa vārds tiek saistīts ar tā saucamo Olšteina sešinieku, savukārt Duntavu varētu būt virzījusi nacionālā apvienība, kura ietekmi valsts uzņēmumos zaudēja iepriekšējās valdības laikā. Lidostas valdē amatu zaudēja Verners Lūsis, kurš tur nonāca iepriekšējā satiksmes ministra Ulda Auguļa (ZZS) laikā.

Portāls Delfi ceturtdien ziņoja, ka lidostas valdē paredzētas politiski motivētas izmaiņas, amatu zaudējot Lūsim, bet iegūstot Ozoliņam. Tāpat tika rakstīts, ka vēl viena "neaizpildītā" valdes locekļa amata vieta pienākoties nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un Brīvībai/LNNK. Tēvzemiešu pārstāvji no lidostas, kā arī no citu SM kapitālsabiedrību izpildinstitūcijām Auguļa laikā tika krietni iztīrīti.

Portāls Pietiek.com iepriekš vēstīja par Ozoliņa saikni ar tā sauktajiem Zatlera reformu partijas šķeltniekiem - Olšteina sešinieku, pateicoties kam viņš esot nonācis ministra birojā. Neatkarīgo deputātu grupa līdz ar Vienotību uzņēmusies atbildību pār bezpartejisko satiksmes ministru Roni, un grupas neformālais līderis Klāvs Olšteins pēc ilgākas tielēšanās no Vienotības puses janvārī kļuva par SM parlamentāro sekretāru.

Paziņojumā medijiem par izmaiņām lidostas vadībā SM skaidro, ka Duntavai esot ievērojama ekonomikas un finanšu pieredze. Viņa Latvijas Universitātē ieguvusi maģistra grādu ekonomikā, no 2008. līdz 2011.gadam bijusi apdrošināšanas sabiedrības Aplico Life Perswze Amerykansko-Polske Towarzystwo Ubezpieczen na Zycie i Reasekuracji Latvijas filiāles finanšu direktore, līdz tam - apdrošināšanas sabiedrības SE Sampo Life Insurance Baltic Latvijas filiāles Finanšu un grāmatvedības nodaļas vadītāja.

Lidostas Rīga valdē darbu turpina tās priekšsēdētājs Arnis Luhse, kā arī valdes locekļi Andis Damlics, Ilona Līce un Arnis Mūrnieks. Kā apgalvo SM, ar izmaiņām vadībā tiks stiprināta lidostas Rīga valdes finanšu un juridiskā kapacitāte.

SM sagaida, ka uzņēmuma valde spēs nodrošināt apjomīgā Kohēzijas fonda projekta Starptautiskās lidostas Rīga infrastruktūras attīstība īstenošanu un novērsīs konkursa novilcināšanas iespējas dažādu sūdzību dēļ.

Lidostas Rīga infrastruktūras attīstības projekts paredz skrejceļa seguma atjaunošanu, lidjoslas nostiprināšanu, papildu manevrēšanas ceļu izbūvi, peronu rekonstrukciju un paplašināšanu, lidmašīnu pretapledošanas apstrādes platformu izbūvi un citus uzlabojumus, kas ir būtiski lidostas attīstībai un darbības nodrošināšanai. Projekta kopējās attiecināmās izmaksas ir ap 67 miljoniem latu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas