Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Līdzdalības platforma Manabalss.lv izraisa plašu interesi konferencē Briselē

Interneta līdzdalības platforma Manabalss.lv, kuru izstrādājuši Kristofs Blaus un Jānis Ertss, izraisījusi ievērojamu interesi Starptautiskajā konferencē Briselē par pilsoņu iniciatīvu, vēsta Latvijas Radio, norādot, ka šis veiksmīgais Latvijas piemērs izraisījis plašu interesi un tādu pasaulē zināmu sociālo tīmekļu, kā Facebook pārstāvju apbrīnu.

Platforma Manabalss.lv Latvijā ir interneta vietne, kurā cilvēki var ierosināt un iesniegt priekšlikumus Saeimai. Tagad internetā līdzdalības platformā piedalās vismaz 15% no valsts iedzīvotājiem, un jau ir izdevies ierosināt divus likumus, proti, lai internetā savākti un parakstīti rosinājumi tiktu atbalstīti Saeimā un, lai tiktu atklāti ārzonu kompāniju īpašnieki, norāda Latvijas Radio.

Medijs uzsver, ka līdzīgu ideju par interneta platformu briedina arī Eiropas institūcijas Briselē. Sākot ar pirmo aprīli Eiropas Savienības pilsoņiem būs iespējams parakstīt un ierosināt jaunu projektus un likumus.

Tā kā Eiropas mērogā šobrīd šādas platformas nav, tagad abiem puišiem ir ideja šo tukšumu aizpildīt, izveidojot Eiropas mēroga Manabalss.lv analogu. Riteni nav jāizdomā divreiz, secina puiši, uzskatot, ka latviešu izgudrotajam piemēram ir laiks nonākt Eiropā, bet līdz tam mazāki projekti tiks īstenoti arī Latvijas pašvaldībās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas