Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Lielā sala dēļ elektropiegāde pārtrūkusi Aizputē, Kazdangā, Pāvilostā un vietām citviet Latvijā

Svētdienas rītā lielā sala dēļ pārtrūkusi elektropiegāde Aizputē, Kazdangā un Pāvilostā, kā arī dažviet citviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē.

Bez elektrības īsi pēc plkst.7 rītā bija aptuveni divi tūkstoši iedzīvotāju, liecina dati no elektroapgādes atslēgumu kartes.

Svētdienas rīts Latvijā kļuvis par aukstāko kopš 2003.gada 6.janvāra - gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz -27..-34 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija. Jau ziņots, ka saskaņā ar aģentūras BNS rīcībā esošajiem datiem Rīgas apkaimē reģistrēta zemākā gaisa temperatūra pēdējos 25 gados.

Kā vēstīts iepriekš, Latvijas energoapgādes kompānijas Latvenergo meitasuzņēmums Sadales tīkls lielā sala dēļ pastiprināti seko nepārtrauktas elektroapgādes nodrošināšanai valstī, aģentūrai BNS pavēstīja Latvenergo preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa norādīja, ka darbā ir iesaistītas papildu brigādes un nepieciešamības gadījumā notiek sazināšanās ar pašvaldībām, piedāvājot elektroapgādi nodrošināt ar ģeneratoriem. "Zemās temperatūras ietekmē var pārtrūkt vadi un var būt traucēts apakšstaciju elektroiekārtu un tehniskā personāla darbs," paskaidroja Latvenergopreses sekretāre.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas