Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Lielbritānijas ministre: Krievijas eksspiegs saindēts ar ļoti retu nervu indi

Bijušais Krievijas dubultaģents Sergejs Skripaļs un viņa meita Jūlija tika saindēti ar ļoti retu nervus paralizējošu vielu, ceturtdien paziņojusi Lielbritānijas iekšlietu ministre Embera Rada.

Viņa Lielbritānijas sabiedriskajai raidorganizācijai BBC uzsvēra, ka "valdība saglabās skaidru galvu", izplatoties pieņēmumiem par Krievijas valdības aģentu iespējamu uzbrukumu 66 gadus vecajam Skripaļam un viņa 33 gadus vecajai meitai Jūlijai, kuri joprojām atrodas kritiskā stāvoklī slimnīcā.

"Kad mums būs visi pierādījumi par notikušo, mēs tos attiecināsim uz kādu," viņa norādīja raidorganizācijai pirms paziņojuma parlamentam. "Mums jābūt ļoti metodiskiem, jāsaglabā aukstasinība un jābalstās faktos, nevis baumās," piebilda ministre.

BBC citēja kādu informācijas avotu, kurš teicis, ka uzbrukumā izmantotā viela, domājams, bijusi retāk sastopama nekā zarīns un neesot bijusi arī nervu inde VX, kas pērn Malaizijā tika izmantota Ziemeļkorejas vadoņa Kima Čen Una pusbrāļa Kima Čen Nama slepkavībā.

Lielbritānijas policija trešdienas vakarā paziņoja, ka Solsberi notikušais tiek izmeklēts kā slepkavības mēģinājums.

Britu laikraksts The Telegraph ziņojis, ka Skripaļs satuvinājies ar kādu britu drošības konsultantu, kurš arī dzīvoja Solsberijā un strādāja kompānijā, kuras īpašnieks, bijušais britu izlūkdienestu aģents Kristofers Stīls ir autors pretrunīgi vērtētajam dosjē, kurā apgalvots, ka Krievijai ir kompromitējoša informācija par ASV prezidentu Donaldu Trampu.

Bijušais Krievijas izlūkdienestu virsnieks Sergejs Skripaļs, kurš Krievijā 2006. gadā tika notiesāts par spiegošanu britu labā un vēlāk apmainīts, un viņa meita svētdien bez samaņas tika atrasti uz soliņa Solsberijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas