Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Lieldienās uzsnigs vairāk nekā 10 centimetru bieza sniega sega

Lieldienu brīvdienās Latvijā gaidāma pamatīga snigšana. Sinoptiķi prognozē sniega segas pieaugumu par vairāk nekā 10 centimetriem. Gaidāms arī spēcīgs dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas brāzmās sasniegs 15-18 metru sekundē ātrumu, informē sinoptiķi.

Piektdien, sestajā aprīlī, dienas pirmajā pusē spīdēs saule, nokrišņi nav gaidāmi. Toties pūtīs spēcīgs dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās sasniedzot 15-18 metru ātrumu sekundē. Gaisa temperatūra Latvijas teritorijā svārstīsies amplitūdā no 4-8 grādiem virs nulles. Dienas otrajā pusē palielināsies mākoņu daudzums, iespējami arī nokrišņi. 

Nokrišņu zona, kas Latvijai tuvojas no rietumiem, Latviju šķērsos sestdien un svētdien. Lielākā snigšana iespējama sestdien, 7.aprīlī, Kurzemē un Vidzemē, sevišķi ziemeļu rajonos. Naktī uz svētdienu visā Latvijas teritorijā gaidāma spēcīga snigšana, kas dienas laikā var pārvērsties lietū. Visvairāk sniega gaidāms 8.aprīlī Kurzemes pusē un Ziemeļvidzemē. Pieļaujams, ka brīvdienu laikā vietām Latvijā varētu uzsnigt vairāk, nekā 10 centimetrus bieza sniega sega. 

Snigšana turpināsies arī naktī uz pirmdienu, sevišķi austrumu rajonos. 8.aprīlī gaisa temperatūra Latvijas teritorijā būs aptuveni nulles līdz piecu grādu robežās. Arī 9.aprīlī gaisa temperatūra joprojām saglabāsies samērā zema – viena līdz sešu grādu virs nulles robežās.

Pavasarīgākus laikapstākļus Latvijas vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā prognozē vien nākamās nedēļas otrajā pusē, kad gaiss varētu iesilt līdz pat plus 15 grādiem. Nedēļas nogale pēc lieldienu brīvdienām varētu būt pirmās pavasarīgās brīvdienas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas