Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Lielupē ūdens līmenis cēlies pie Kalnciema, veidojas ledus sastrēgumi Daugavā

Naktī uz sestdienu, 27.martu, Jelgavā ūdens Lielupē krities par 19 centimetriem. Savukārt Kalnciemā ūdens līmenis turpinājis celties, liecina Jelgavas domes informācija.


Šorīt Lielupes ūdens līmenis Jelgavā rādīja atzīmi 304 centimetri. Salīdzinot ar plkst.20 vakar, tas krities par 19 centimetriem. Arī Staļģenē ūdens atkāpies par vienu centimetru un rādīja 459 centimetru līmeņa atzīmi. Par četriem centimetriem Lielupe cēlusies Kalnciemā, kur ūdens līmenis sasniedza 244 centimetrus virs jūras līmeņa.

Jelgavas novada pašvaldības izpilddirektors Ivars Romānovs aģentūrai LETA gan atzinis, ka no rīta veiktie mērījumi parādījuši, ka pagaidām ūdens līmenis vairs augstāk neceļas.

Ledus sastrēgums, kas bija vērojams pie Staļģenes, izgājis cauri Jelgavai. Līdz Jelgavai un zemāk upe no ledus ir tīra. Pagaidām speciālisti atturas prognozēt, kādas sekas var radīt meteorologu solītais siltais laiks un lietus gāzes Latvijā un Lietuvā. Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs savukārt svētdien gaidāmā stiprā lietus dēļ Kurzemes piekrastē prognozē strauju ūdens līmeņa paaugstināšanos reģiona mazajās upēs, ziņo LETA. Lai arī aizvadītajā naktī vairākās Latvijas upēs ūdens līmenis ir krities, hidrologi prognozē, ka gaidāmo nokrišņu, kā arī mežos kūstošā sniega dēļ ūdens līmenis daudzviet varētu atsākt celties.

Pašvaldība informē, ka Jelgavas pilsētā Svēte atkāpjas negribīgi un 6.līnija joprojām ir ūdenī.

Virzoties uz upes lejteci, patlaban pie Lielupes ietekas jūrā strādā divi ledlauži, aģentūrai LETA pastāstījusi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta preses pārstāve Inga Vetere.

Patlaban aktuālākais jautājums ir par to, kā ledus iešana norisināsies Daugavā, norādījusi glābēju pārstāve. Ūdens līmenis Daugavā pagājušajā diennaktī cēlies par 50-74 centimetriem, vēsta BNS.

Aizvadītajā naktī Daugavā pie Piedrujas un Krāslavas sākusies ledus iešana un ledus ir tikpat kā izgājis, tāpat ledus lielā mērā izgājis pie Jēkabpils un rada pirmos ledus sastrēgumus lejpus Jēkabpils, BNS uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidroloģijas nodaļā.

Daugavpilī naktī fiksēta kārtējā ledus sakustēšanās, bet tas nav sācis iet. Daugavpilī līdz palieņu applūšanai palicis pusotrs metrs, bet pilsētā plūdi sāksies, ja ūdens līmenis pacelsies vēl par trim metriem. Jēkabpilī situācija līdzīga.

Gaujā ūdens līmenis pagājušajā diennaktī cēlies nedaudz.

VUGD dati liecina, ka ledus ir izgājis no Ventas. Aizvadītajā naktī ūdens līmenis Ventā pazeminājies par 1,65 metriem, ziņo aģentūra.  

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas