Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Lienei Dambiņai un Baltkrievijas iedzīvotāju atbalsta aktivitātei piešķirtas EP Pilsoņu balvas

Bērnu slimnīcas fonda un Pusaudžu resursu centra vadītājai Lienei Dambiņai un Baltkrievijas iedzīvotāju atbalsta aktivitātei Latvijā piešķirtas Eiropas Parlamenta (EP) Eiropas Pilsoņu balvas, aģentūru LETA informēja Eiropas Komisijas pārstāvniecībā Latvijā.

Aktivitāti Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam Eiropas Pilsoņu balvai pieteica EP deputātes Sandra Kalniete (JV) un Dace Melbārde (NA), bet Dambiņu - EP deputāti Inese Vaidere (JV) un Ivars Ijabs (AP).

EP Eiropas Pilsoņu balvas komiteja paziņojusi, ka no Latvijas Eiropas Pilsoņu balva par ilgstoši nozīmīgu, nesavtīgu darbu sabiedrības labā piešķirta Dambiņai. Dambiņa ir arī vairāku labdarības akciju, piemēram, "Eņģeļi pār Latviju", iniciatore, tā palīdzot uzlabot dzīves kvalitāti tūkstošiem bērnu un jauniešu, kā arī viņu ģimenēm.

Vaidere norādīja, ka Pilsoņu balvas pieteikuma formā pat nevarēja uzskaitīt visu, ko Dambiņa ir izveidojusi, vadījusi un brīvprātīgi atbalstījusi. "Viņas izcilais devums sabiedrībai daudzu gadu garumā iedvesmo apkārtējos, veicina solidaritāti un vairo labo. Ir daudz labu iniciatīvu, kuras ātri parādījušās, bet ātri arī apraujas, taču Dambiņas darbība ir ilggadēja. Vēl jāpiebilst, ka daudzos darbus viņa veiksmīgi spējusi apvienot ar četru bērnu audzināšanu. Ja kāds šo balvu ir pelnījis, tad tā nešaubīgi ir Liene," uzsvēra Vaidere.

Savukārt Ijabs piebilda, ka labiem darbiem ir jātiek novērtētiem. "Dambiņas nesavtīgais darbs Latvijas sabiedrības labā ir guvis plašu atzinību Eiropas Savienībā, par ko man ir prieks un lepnums. No sirds sveicu Lieni ar Eiropas Pilsoņu balvas saņemšanu un ceru, ka viņas gatavība palīdzēt citiem kalpos arī mums par iedvesmu nākotnē sniegt palīdzīgu roku biežāk tiem, kam tā visvairāk vajadzīga," pauda Ijabs.

Tāpat žūrijas ieskatā, aktivitāte Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam ir solidaritātes apliecinājums praksē, kas stiprina Eiropas vērtības. Tā arī palīdzējusi nodrošināt faktos balstītu informāciju par situāciju Baltkrievijā, tā dodot savu ieguldījumu cīņā ar dezinformāciju.

Latvijas žūrijas sastāvā bija EP deputāti Andris Ameriks (GKR) un Roberts Zīle (NA), bijušais deputāts Aldis Kušķis, biedrības "Eiropas Kustība Latvijā" prezidents Andris Gobiņš un Latvijas Jaunatnes padomes prezidente Ilze Bergmane.

Eiropas Pilsoņu balvu ik gadu piešķir personām, grupām vai organizācijām par izciliem sasniegumiem un ieguldījumu, veicinot ES iedzīvotāju savstarpējo sapratni un saliedētību, sekmējot pārrobežu sadarbību ES. Balvu piešķir arī par ikdienas darbību, kas apliecina un sabiedrībā nostiprina ES Pamattiesību hartā paustās kopējās vērtības - cilvēka cieņu, brīvību, vienlīdzību un solidaritāti.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas