Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Liepājā atkritumos atrastā Ata Kronvalda piemiņas plāksne pirms 20 gadiem pazudusi Durbē

Liepājā atkritumu konteinerā atrastā Ata Kronvalda piemiņas plāksne kādreiz atradusies Durbē, pie ēkas Skolas ielā 3 sienas. Šī ēka ir valsts nozīmes vēstures piemineklis.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Jolanta Knīse, informāciju par plāksnes izcelsmi policijai sniedzis vēstures pētnieks un pedagogs Reinis Bahs, kā arī Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas Kurzemes reģionālās nodaļas valsts inspektore Ingrīda Vize.

Pēc viņu stāstītā, plāksne pie ēkas Durbē uzlikta 1937.gadā. Pagājušā gadsimta 80.gadu beigās ēka piedzīvoja pamatīgu rekonstrukciju, kā rezultātā minētā plāksne tikusi noņemta un "juku laikos" tā arī pazudusi. Tās vietā uzlikta jauna plāksne, kas pie minētās ēkas atrodas arī pašlaik.

Policija atrasto plāksni ir tiesīga atdot pēc piederības Durbes novadam, kur tālāk, sadarbojoties ar Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekciju, izlems plāksnes tālāko likteni.

Jau ziņots, ka bezpajumtnieki Liepājā kādā atkritumu konteinerā atraduši pedagoga, sabiedriskā darbinieka, publicista un valodnieka Kronvalda Ata piemiņas plāksni. Plāksni Liepājas Pašvaldības policijas dežūrdaļā 12.decembrī ienesis kāds vīrietis, kuram bezpajumtnieki esot atdevuši atradumu.

Uz plāksnes ir uzraksts: "Šinī namā Atmodas laikmeta lielais darbinieks Kronvalda Atis apmeklējis skolu un no 1862.-1864.g. pulcinājis tautskolotājus uz pirmajām skolotāju konferencēm."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas