Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Liepājā zināmi 88 saslimušie ar akūtu zarnu infekcijas pazīmēm

Veicot epidemioloģisko izmeklēšanu ražotnēs un ēdnīcā Liepājā, Ziemeļu ielā 19, Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) epidemiologi šodien ir ieguvuši informāciju par 88 saslimušajiem ar akūtas zarnu infekcijas pazīmēm, informēja SPKC pārstāve Ilze Arāja.

Viņa stāstīja, ka epidemiologi aptaujājuši darbiniekus un sazinājušies ar saslimušajiem prombūtnē esošajiem darbiniekiem. Par saslimstības gadījumiem informēti arī ģimenes ārsti Liepājā. 

Par saslimšanas cēloņiem varēs spriest tikai pēc tam, kad būs saņemti analīžu rezultāti, piebilda Arāja.

SPKC norāda, ka vairāku cilvēku vienlaicīga saslimšana ar akūtām zarnu infekcijām visbiežāk saistīta ar tādu pārtikas produktu lietošanu uzturā, kas piesārņoti ar infekcijas izraisītāju (baktērijām, vīrusiem), tādēļ pašlaik viena no uzliesmojuma izcelšanās versijām ir ēdināšanas pakalpojumu saņemšana. 

Tā kā ēdināšanas uzņēmums Ziemeļu ielā 19 sniedz ēdināšanas pakalpojumus arī citiem pilsētas iedzīvotājiem, SPKC vērš liepājnieku uzmanību, ka akūtas zarnu infekcijas simptomu, proti, vemšana, sāpes vēderā, caureja, paaugstināta ķermeņa temperatūra parādīšanās gadījumā pēdējās dienās nepieciešams vērsties pie ģimenes ārsta pēc medicīniskās palīdzības un, ja uzturā lietots Baltic Restaurants Latvia gatavots ēdiens, par to jāinformē ģimenes ārsts. 

SPKC lūdz ģimenes ārstus nekavējoties informēt SPKC par saslimšanas gadījumiem, teica Arāja.

Baltic Restaurants Latvia pārstāvju informēja, ka PVD pēc pārbaudēm uzņēmumam ir atļāvis darbu turpināt, jo nekādas nopietnas neatbilstības nekonstatēja, un uzņēmuma darbs atbilstot pārtikas apriti reglamentējošām normatīvo aktīvu prasībām. Ēdināšanas uzņēmuma darbiniekiem slimības pazīmju nav, piebilda Baltic Restaurants Latvia pārstāvji.

"Ņemot vērā to, ka restorāna telpās, iespējams, ir uzturējies ievērojams skaits cilvēku, kas varēja būt saslimuši ar vīrusu infekciju, kā arī domājot par darbinieku veselību, pieņemts lēmums slēgt pusdienu restorānu, lai maksimāli apturētu vīrusa tālāko izplatību, veicot ēdamzāles un pārējo telpu dezinfekciju," skaidro uzņēmumā.

Uzņēmums sola apzināt vīrusu saslimšanas izplatību teritorijā ap pusdienu restorānu un pilsētā, un par precīzu darba atsākšanu lēmumu pieņemt piektdien.

LETA jau ziņoja, ka Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) šodien ir veicis pārbaudi Daily pusdienu restorānā Ziemeļu ielā 19, kurā ēdināšanas pakalpojumus nodrošina SIA Baltic Restaurants Latvia, un konstatējis vispārējās higiēnas prasību, kā arī citus ar ēdiena gatavošanu un izsniegšanu saistītus pārkāpumus. 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas