Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +12 °C
Apmācies
Otrdiena, 22. oktobris
Irīda, Īrisa, Airisa

Lietotu apģērbu biznesu balsta ne tikai pircēju taupība, bet arī radošā domāšana

Valda uzskats, ka lietotu apģērbu pārdošanas temps pieauga līdz ar ekonomiskās krīzes iestāšanos. Tomēr lietotu apģērbu veikali ir populāri arī tagad, kad krīze pārvarēta, pirmdien vēsta laikraksts Diena.Lietotu apģērbu veikalu tīkls SIA R.D.A. nesen atvēris jaunu veikalu galvaspilsētā, kopumā uzņēmumam R.D.A. ir 63 apģērbu tirgotavas dažādās Latvijas apdzīvotajās vietās. Mazumtirdzniecības veikalu ķēdei SIA Humana Latvia ir vairāk nekā 30 tirgotavu, arī DGS ir vairākas tirdzniecības vietas visā Latvijā.

Jebkurš cilvēks gribētu nopirkt jaunu preci, bet tā diemžēl ir desmit vai pat divdesmit reižu dārgāka par lietotu apģērbu, domā SIA DGS valdes loceklis Gatis Krēsliņš un uzsver, ka lietotu apģērbu veikalu popularitāti nosaka iedzīvotāju zemais labklājības līmenis. Cilvēki "arvien nespēj tērēt lielas naudas summas apģērbam".

Krēsliņš saka: "Pārdodam arī lietotus apavus, tas, protams, nav higiēniski, tāpēc par to nav labais tonis runāt, bet cilvēki tos pieprasa un pērk labi." Viņš spriež, ka lietotu preču iegāde ir fakts, kas pierāda - Latvijas iedzīvotāju pirktspēja, par spīti tam, ka tiek runāts par krīzes pārvarēšanu, joprojām ir zema. "Lietotu preču popularitāte ir indikācija par mūsu cilvēku turīgumu vai šajā gadījumā - nabadzību," saka Krēsliņš.

R.D.A. direktors Nauris Jonass nepiekrīt, ka galvenais dzinulis iepirkties lietotu apģērbu veikalos ir nabadzība. Viņš skaidro, ka pasaulē šādas tirdzniecības vietas kļūst arvien populārākas tāpēc, ka aktuālāka kļūst dzīves filozofija - tērēt mazāk resursu. Viņaprāt, lietotu apģērbu veikalu pieprasījumu nosaka preču draudzīgā cena, kas iet roku rokā ar preces kvalitāti. "Pirmkārt, lietota prece šajos veikalos bieži vien ir labāka nekā sliktas kvalitātes jauna drēbe. Otrkārt, tā ir iespēja oriģināli apģērbties, jo katra vienība veikalā ir unikāla, tikai vienā eksemplārā. Treškārt, tā ir iespēja realizēt savas idejas - atrast aksesuārus, piemeklēt oriģinālu krāsu gammu," lietotu apģērbu veikalu popularitātes cēloņus uzskaita R.D.A. direktors.

Visu rakstu lasiet laikrakstā Diena pirmdien, 2.decembrī!


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas