Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Lietuva sola Latvijai gāzi no Klaipēdas termināļa

Latvija pašlaik 100% apmērā gāzi importē no Krievijas un ir nepieciešams diversificēt energoresursu piegādātājus, tāpēc ļoti svarīga ir sašķidrinātās gāzes termināļa būvniecība Klaipēdā. Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite sniegusi apliecinājumu, ka perspektīvā 2016.gadā Lietuva varētu būt gatava eksportēt gāzi Latvijai, piektdien Briselē pēc Eiropadomes sēdes žurnālistiem sacīja premjere Laimdota Straujuma (Vienotība).

"Ļoti svarīgi, lai tiktu samazināta valstu atkarība no viena enerģijas piegādātāja. Latvijai enerģētiskā drošība ir ļoti svarīgs aspekts," viņa uzsvēra. 

Straujuma norādīja, ka ir jāskatās arī Eiropas Savienības fondu virzienā – iespējams, Latvija var piesaistīt Eiropas Savienības finansējumu energoresursu diversifikācijai un enerģētikas nodrošināšanai. Viņa gan piebilda, ka ir jāvērtē vai citu enerģētikas avotu meklēšana neradīs lielākas izmaksas tautsaimniecībai. 

Premjere arī lūgusi Ekonomikas ministrijai sagatavot priekšlikumus par to, kādos termiņos un ar kādiem ieguldījumiem Latvija varētu mazināt šo atkarību no viena piegādātāja. Plānots, ka priekšlikumi tiks skatīti otrdienas, 25.marta, valdības sēdes slēgtajā daļā. 

Latvijas dabasgāzes kompānijai Latvijas gāze, ar Krievijas gāzes magnātu Gazprom, par gāzes piegādi noslēgti līgumi līdz 2017.gadam, Straujuma teica, ka pašlaik netiek runāts par šo līgumu pārskatīšanu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas