Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

LNB infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbu uzraudzībai tērēs teju 500 000 latu

Kultūras ministrija par 498 547 latiem, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli (PVN), slēgs līgumu par inženiera un būvuzraudzības pakalpojumu sniegšanu Latvijas nacionālās bibliotēkas (LNB) infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbiem.

Līgums par LNB infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbu uzraudzību tiks slēgts ar "Hill International N.V", liecina Iepirkumu uzraudzības biroja publicētā informācija.

Jau ziņots, ka līgums par "Gaismas pils" infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbiem par 10,77 miljoniem latu, ierēķinot PVN, noslēgts ar pilnsabiedrību "Nacionālā būvkompāniju apvienība" (NBA).

Kultūras ministrija sarunās par LNB infrastruktūras pirmās kārtas būvdarbu veikšanu noslēgusi līgumu ar NBA, ietaupot 1,45 miljonus latu, salīdzinot ar cenu, kuru valstij nāktos maksāt, ja iepriekš izsludinātā atklātā konkursa rezultātā tiktu noslēgts iepirkuma līgums par 12,22 miljoniem latu.

"Hill International N.V" ir "Gaismas pils" būvuzraugs, tādēļ, lai nodrošinātu visa LNB būvniecības projekta realizācijas vienotu koordināciju, līgumu par inženiera un būvuzrauga pienākumu veikšanu bija nepieciešams slēgts ar "Hill International N.V".

Kā skaidro ministrija, LNB ir projektēta kā vienots komplekss, kas nevar tikt nodots ekspluatācijā, ja kāda no tā sastāvdaļām neeksistē vai nedarbojas vienotajā LNB kompleksā. Dažādu vēsturisku un finansiālu apstākļu dēļ šis komplekss ir sadalīts divos lielos objektos - LNB ēkas būvdarbos un LNB infrastruktūras objektu būvdarbos, kaut gan LNB ēkas pabeigšana un nodošana ekspluatācijā nav iedomājama bez attiecīgās infrastruktūras - tehniskās ēkas, siltumapgādes, ūdensapgādes, kanalizācijas, elektroapgādes, vēdināšanas sistēmas, lietus ūdens novadīšanas sistēmas - izveidošanas.

Kā ziņots, sabiedrība par atklātību "Delna" ministrijas sarunu procedūras rezultātā noslēgto līgumu ar NBA par LNB infrastruktūras objektu pirmās kārtas būvdarbiem uzskata par prettiesisku.

Paredzēts, ka līdz šā gada vasarai tiks pabeigti LNB ēkas būvdarbi, bet līdz šā gada beigām tiks turpināti infrastruktūras būvdarbi un ēkas aprīkošana ar mēbelēm un iekārtām. LNB darbību jaunajā ēkā plānots sākt 2014.gada sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas