Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LNSO nākamos piecus gadus turpinās vadīt Indra Lūkina

Kultūras ministrija uz nākamajiem pieciem gadiem pagarinājusi līgumu ar Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) valdes locekli Indru Lūkinu.

Kā aģentūrai LETA skaidroja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Iveta Bērziņa-Bebriša, iepriekšējā pilnvaru termiņā kā būtiskākais Lūkinas veikums novērtēts mērķtiecīgs darbs pie auditorijas paplašināšanas, sevišķi bērnu un jauniešu auditorijas piesaistes, izveidojot 2014. gadā izglītojošās programmas koncertu ciklu Koncertsarunas ar Goran Gora, bet 2015. gadā izveidojot LNSO vasaras festivālu visai ģimenei Vasarnīca. Tāpat atzinīgi novērtēta Lūkinas sadarbības veicināšana ar kaimiņvalstīm. Šajā gadā tika izveidots Baltijas simfoniskais festivāls.

Bērziņa-Bebriša informēja, ka jūlijā tika izveidota komisija, kas veica LNSO valdes locekles Lūkinas iepriekšējā pilnvaru termiņā paveiktā izvērtēšanu. Augusta sākumā notika komisijas sēde, kurā komisija, izvērtējot Lūkinas iepriekšējā pilnvaru termiņā paveikto, nolēma atbalstīt viņas iecelšanu par valdes locekli LNSO uz nākamo pilnvaru termiņu.

Ministrija no LNSO valdes locekles turpmākajos gados sagaida, ka turpināsies LNSO auditorijas paplašināšana, LNSO piedalīsies Eiropas Savienības dalībvalstu projektā Consortium, tiks turpināts Baltijas simfoniskais festivāls, kura kulminācija gaidāma 2018. gada novembrī, kā arī īstenots latviešu komponistu jaundarbu cikls, kas veltīts Latvijas simtgadei.

Lūkina par LNSO valdes locekli un orķestra direktori kā piemērotākā pretendente konkursa kārtībā tika izraudzīta 2013. gada augustā. Līdz tam šajā amatā bija Ilze Paidere-Staķe, kura orķestri vadīja kopš 2009. gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas