Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

LNT amatpersona: Abonentmaksu ieviešana sabiedrisko mediju finansēšanai būtu nepopulārs lēmums

Abonentmaksu ieviešana kā viens no variantiem sabiedrisko mediju finansēšanai būtu nepopulārs lēmums, kuru diez vai kāds gribēs pieņem, sacīja telekompānijas LNT pārdošanas direktors Guntars Traubergs.

"Tas ir "slidens" jautājums. Varbūt jaunā valdība uz to skatīsies citādāk, bet kurš gan gribēs pieņemt šādu lēmumu? Tā ir ļoti nepopulāra izšķiršanās. Abonentmaksa būtībā jau ir ieviesta, jo par televīzijas uzturēšanu maksā ikviens iedzīvotājs. Tas jau ir maksas televīzijas modelis. Protams, valsts nevar izkontrolēt katru izlietoto latu. Tādēļ būs interesanti uzzināt, kāds būs Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) piedāvātais finansēšanas modelis komerctelevīzijām," uzsver LNT pārdošanas direktors.

Savukārt, lai NEPLP varētu kvalitatīvāk kontrolēt sabiedriskā pasūtījuma izlietojumu, padomē jāstrādā cilvēkiem ar ekonomisko izglītību, tai jākļūst par sabiedrisko mediju menedžeri, finansistu un grāmatvedi.

"Tomēr būtu skaidri jānodefinē, kas ir valsts televīzijas funkcijas, kas ir sabiedriskais pasūtījums un ko var atļauties un ko nē. Turklāt, tā kā nākamā gada budžeta pieprasījums bija daudz lielāks, tad acīmredzot sabiedriskā televīzija kaut ko nevar atļauties. Tad varbūt drīzāk vajadzēja salabot liftu vai pirkt jaunas kameras, nevis iegādāties Kontinentālās hokeja līgas pārraidīšanas licenci. Konkursā par šo licenci zaudēja abi komerckanāli tieši summas dēļ, kuru sabiedriskā televīzija piedāvāja lielāku. Un summa bija ar sešiem cipariem. Nav valstiskas gribas, skaidrības un apņemšanās," stāsta Traubergs.

Viņš arī norāda, ka šajā gadījumā ziemeļu kaimiņvalsts Igaunija atkal ir soli priekšā Latvijai.

"Igaunijā valsts televīzija ir otra skatītākā patlaban, apsteidzot TV3. Bet tā raida to, kas iedzīvotājiem tiešām vajadzīgs. Latvijā, tiklīdz krītas reitingi, tiek teikts, ka sabiedriskajai televīzijai jāpārraida Kontinentālā hokeja līga, izklaide utt. Igaunijas sabiedriskā televīzija piesaista ar tādām pašām pārraidēm kā Latvijā komerctelevīzijas, piemēram, "Tautas balss", kurā tiek runāts par cilvēku problēmām un citiem sociāli svarīgiem jautājumiem. Bet viņi nekonkurē ar komerciālajiem medijiem. Turklāt Igaunijā reklāmas tirgus ir gandrīz tāds pats kā Latvijā, bet ziemeļu kaimiņvalstī ir mazāk iedzīvotāju," atzīmē LNT pārdošanas direktors.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas