Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

L'oreal aicina Latvijas zinātnieces pieteikties stipendijai

Jau astoto gadu Latvijas zinātniecēm tiks piešķirta L'oreal Latvijas stipendija _Sievietēm zinātnē _ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) atbalstu. 

Vēl līdz 20.martam UNESCO Latvijas Nacionālajā komisijā (LNK) tiek gaidīti dzīvības zinātņu un materiālzinātņu jomā strādājošo zinātnieču pieteikumi. Stipendija 4000 latu apmērā ir paredzēta pētījumu veikšanai Latvijā un konkursa kārtībā tiks piešķirta divām doktorantēm līdz 33 gadu vecumam un vienai zinātņu doktorei vecumā līdz 40 gadiem. 

Pieteikumus vērtēs LZA eksperti, bet par stipendijas piešķiršanu lems žūrijas komisija LZA Senāta priekšsēdētāja akadēmiķa Jāņa Stradiņa vadībā. Stipendijas goda patronese ir bijusī Valsts prezidente akadēmiķe Vaira Vīķe-Freiberga. 

Kopš 2005.gada ar L'oreal Latvijas stipendiju atbalstīts jau 21 pētījums: jaunu zāļvielu un terapiju meklējumi cīņai pret audzējiem, sirds un neirodeģeneratīvajām slimībām, reimatoīdo artrītu, sāpēm, stresu un depresiju, vakcīnu izstrāde pret hepatītu B un dzemdes papilomu, smadzenēs notiekošo procesu izpēte, jaunu materiālu meklējumi elektronikas, celtniecības un citām tautsaimniecības jomām, kodolsintēzes iekārtās, ūdeņraža dzinējā izmantojamo materiālu un cieto šķīdumu izpēte, cilmes šūnu un citi pētījumi.

Papildinformācija: UNESCO LNK, Rīgā, Pils laukumā 4-206, kā arī UNESCO LNK mājas lapā www.unesco.lv. Tālrunis informācijai: 67325109.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas