Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Loskutovs rīdziniekus aicina nepieļaut 22 koku nociršanu Valdemāra ielā

Līdz 8.oktobrim notiek sabiedriskā apspriešana par 22 koku ciršanas ieceri Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā, kur plānots veikt daudzstāvu daudzdzīvokļu un biroju ēkas būvniecību. Pret šo projektu iebilduši vairāki aktīvisti, tostarp Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (Vienotība), kurš sociālajā tīklā Facebook izveidojis lapu Par kokiem Rīgā.

Publiskai apspriešanai Rīgas pilsētas būvvalde nodevusi ieceri par divu zirgkastaņu, deviņu bērzu, vienas kļavas, vienas liepas, trīs egļu, viena pīlādža, divu vītolu, trīs daudzstumbru vītolu nociršanu. Koku jautājums publiskai apspriešanai nodots, jo spēkā stājušies jauni Ministru kabineta noteikumi par koku ciršanu ārpus meža, kuri nosaka – ja koki tiek cirsti publiski pieejamos objektos, tad nepieciešams rīkot publisko apspriešanu, Dienai.lv sacīja būvvaldes Apstādījumu inspekcijas vadītāja Aija Anita-Baķe.

Teritorijā, kur atrodas iespējamai nociršanai paredzētie koki, ieplānots celt daudzstāvu ēkas, kuru projektu izstrādājis SIA Zenico projekts pēc zemes īpašnieka Nikolasa Počinkova Reinolda pasūtījuma. Kā norāda A.Anita-Baķe, pilsētas attīstības plāns šādu projektu pieļauj, arī būvvalde ir devusi atļauju veikt projektēšanas darbus, tādēļ diskusijas šobrīd notiek tikai par koku ciršanu, nevis būvniecību.

Neizpratni par plāniem nocirst kokus un to vietā celt daudzstāvu ēkas pauž A.Loskutovs, kurš iecerējis vākt iedzīvotāju parakstus. Viņš uzsver, ka visas Valdemāra ielas garumā nav daudz skaistu un zaļu vietu, bez tam šie koki blakus esošās mājas iedzīvotājus pasargā no ielas putekļiem un trokšņiem. "Tik šaurā zemes strēmelē iebāzt divas mājas ir gandrīz neiespējami un, ja ir iespējams, tad tikai degradējot vidi apkārt esošo māju iedzīvotājiem."

Aicinājums glābt Valdemāra ielas kokus izteikts arī interneta mājas lapā www.necirst.lv, tiesa gan A.Loskutovam ar šīs vietnes izveidi neesot sakara un viņš arī nezina, kurš mājas lapu izveidojis. Tajā uzsvērts, ka kvartāls atrodas UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas – Rīgas Vēsturiskā centra aizsardzības teritorijā, turklāt šo vietu iecienījuši arī netālu esošās Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) skolēni, kuri tur pavada savus starpbrīžus.

RDMV direktora vietnieks Jānis Avotnieks Dienai.lv sacīja, ka nenoliedzami ir nepatīkami, ka tiek cirsti koki, taču uzskata, ka pārdzīvot nevajadzētu, jo Rīga ir ļoti zaļa pilsēta. Viņš pieļāva, ka kašķis ir nevis par koku ciršanu, bet gan to, ka dzīvojamām mājām plānots priekšā celt vairākas daudzstāvu ēkas.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas būvvaldes Apstādījumu inspekcija gatavos ziņojumu, kuru iesniegs Rīgas domes (RD) Apstādījumu saglabāšanas komisijai. Balstoties uz sagatavoto ziņojumu pašvaldībai būs jāpieņem gala lēmums par koku ciršanu.

Viedokli par minēto koku ciršanu iespējams izteikt, aizpildot anketu un iesniedzot to būvvaldes Klientu apkalpošanas centrā, jebkurā RD Apmeklētāju pieņemšanas centra filiālē, kā arī jebkurā Rīgas Centrālās bibliotēkas filiālbibliotēkā. Tāpat anketu iespējams elektroniski aizpildīt un nosūtīt portālā www.eriga.lv sadaļā e-pakalpojumi.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas