Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 24. aprīlis
Nameda, Visvaldis, Ritvaldis

LRA pārmet Rasnačam par TM valstij radītajiem zaudējumiem miljona eiro apmērā

Latvijas Reģionu apvienības (LRA) Saeimas frakcijas deputāti pārmet tieslietu ministram Dzintaram Rasnačam (NA) viņa vadītās ministrijas radītos zaudējumus valstij miljona eiro apmērā.

Kā aģentūru LETA informēja LRA Saeimas frakcijas vadītājs Dainis Liepiņš, apvienības Saeimas frakcijas deputāti sagaida no Rasnača detalizētu skaidrojumu par Valsts kontroles revīzijā atklātajiem pārkāpumiem darījumos ar Tieslietu ministrijas nekustamajiem īpašumiem, kā arī to pārraudzīšanas un apsaimniekošanas efektivitāti.

Deputāti lūdz tieslietu ministram sniegt skaidrojumu par valstij īpaši neizdevīgo darījumu, pārdodot divus nekustamos īpašumus Jūrmalā - biroja telpas Jomas ielā 46 un zemes īpašumu Pilsoņu ielā 12 - zem tirgus vērtības, radot valstij zaudējumus vairāk nekā viena miljona eiro apmērā.

Liepiņš akcentēja, ka publiski pieejamais Tieslietu ministrijas valsts sekretāra skaidrojums pēc būtības nesniedz atbildi uz jautājumu, kāpēc ir tikuši slēgti valstij neizdevīgi darījumi, tāpēc LRA ar pieprasījumu sniegt skaidrojumu ir vērsusies pie Rasnača.

Kā konstatē Valsts kontrole, Tieslietu ministrija ar saviem īpašumiem ir rīkojusies neefektīvi, pretēji valdības lēmumiem tos pārdodot, turklāt par ievērojami zemāku cenu, nekā ir to faktiskā tirgus vērtība. Vēlamies uzzināt Rasnača kunga skaidrojumu, kā iespējama situācija, kad valsts īpašumu pārdod zem tirgus cenas, bet turpmāku darījumu rezultātā tas tālāk tiek pārdots jau ievērojami dārgāk, faktiski valstij tādējādi zaudējot vairāk nekā miljonu eiro, skaidroja LRA Saeimas frakcijas vadītājs, piebilstot, ka šajā rīcībā saskatāmas vai nu klajas nekompetences pazīmes, vai arī noziedzīga nolaidība.

LRA ieskatā līdzšinējie Tieslietu ministrijas amatpersonu skaidrojumi par pārdoto nekustamo īpašumu nepiemērotību vai neatbilstību ministrijas vajadzībām nav pietiekams arguments, lai tos pārdotu zem tirgus cenas, turklāt nepildot valdības lēmumu un iegūtos līdzekļus ieguldot citu nerentablu īpašumu uzturēšanā.

Pamatojoties uz Valsts kontroles revīzijas ziņojumu, LRA Saeimas frakcija ir sagatavojusi 14 argumentētus jautājumus Rasnačam ar pieprasījumu skaidrot Tieslietu ministrijas pārziņā esošās Tiesu namu aģentūras darbības efektivitāti, atbildīgo amatpersonu rīcību, kā arī paša ministra atbildību, nespējot nodrošināt tieslietu nozares nekustamo īpašumu likumīgu un efektīvu pārvaldīšanu.

Jau ziņots, ka 2012.gadā Tiesu namu aģentūra pārdevusi divus vērtīgus nekustamos īpašumus Jūrmalā. Valsts kontrole revīzijā secināja, ka īpašumi pārdoti par puscenu, valstij negūstot vairāk nekā miljona eiro peļņu, turklāt tas darīts pretēji valdības pieņemtajam lēmumam par īpašumu nepārdošanu.

Tieslietu ministrija uzskata, ka Tiesu namu aģentūrā attiecībā uz nekustamo īpašumu pārdošanu Jūrmalā rīkojusies atbilstoši noteikumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas