Laika ziņas
Šodien
Apmācies

LTAB: Par stāvvietās notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem OCTA atlīdzībās pērn izmaksāti 789 000 eiro

Pagājušajā gadā obligātās civiltiesiskās atbildības (OCTA) apdrošinātājiem pieteikts 881 ceļu satiksmes negadījums, kas fiksēts publiskajās stāvvietās, par kuriem apdrošinātāji OCTA atlīdzībās kopā izmaksājuši 789 000 eiro, aģentūru LETA informēja Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) pārstāvji, atsaucoties uz LTAB apkopoto statistiku.

Lielākā atlīdzība par publiskajā stāvvietā notikušu ceļu satiksmes negadījumu pērn bija 8725 eiro, bet vidējā atlīdzība par publiskajās stāvvietās pērn notikušu ceļu satiksmes negadījumu bija 896,63 eiro.

LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins norāda, ka uz kopējā ceļu satiksmes negadījumu fona publiskajās stāvvietās notikušie negadījumi pērn bija vien 2,45%, turklāt vidējā atlīdzība par šādiem negadījumiem ir gandrīz uz pusi mazāka nekā 2023.gadā kopā, tomēr lielākā daļa negadījumu, kas notikuši stāvvietās, joprojām paliek nereģistrēti, jo bojājumi transportlīdzekļiem ir nelieli, tos uzreiz nepamana vai to izraisītājs pametis notikuma vietu. Tāpat arī ceļu satiksmes negadījumi autostāvvietās, kas neatrodas pie publiskajiem objektiem, netiek klasificēti kā negadījumi stāvvietās, bet, piemēram, ielas malā.

Pagājušajā gadā lielākā izmaksātā atlīdzība par publiskajās stāvvietās notikušu ceļu satiksmes negadījumu bija 8275 eiro. Negadījums noticis Rīgā, tirdzniecības centra "Akropole Alfa" stāvvietā. Otra lielākā atlīdzība pērn bija 6669 eiro par negadījumu, kas reģistrēts Jelgavā "Circle-K" un "McDonald's" stāvvietā, bet trešā - 5734 eiro par ceļu satiksmes negadījumu Rīgā pie tirdzniecības centra "Mols".

Šī gada aprīlī valdībā tika apstiprināts Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas sagatavotais informatīvais ziņojums par LTAB rosināto iniciatīvu "Neskrāpē mašīnu - prasi lielāku stāvvietu", kas sadarbībā ar nozares ministrijām un iestādēm izstrādāts, lai izveidotu risinājumus drošākai transportlīdzekļu novietošanai publiskajās autostāvvietās.

Abāšins informē, ka LTAB vairākus gadus intensīvi strādā pie tā, lai aicinātu atbildīgās institūcijas pārskatīt normatīvos aktus atbilstīgi mūsdienu transportlīdzekļu izmēriem un satiksmes intensitātei, nosakot stāvvietas minimālo platumu no 2,5 metriem un garumu pieci metri vienam vieglajam transportlīdzeklim. Abāšins pauž cerību, ka šajā reizē valdības apstiprinātais risinājumu plāns rezultēsies praktiskā darbībā un normatīvā regulējumā, kas nosaka skaidru normatīvo aktu un standartu ievērošanu plānošanas dokumentu izstrādē un to īstenošanā.

LTAB nodrošina OCTA apdrošināšanas sistēmas darbību valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas