Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

LTRK: Sagaidām no jaunās valdības reālu darāmo darbu sarakstu ar konkrētiem izpildes termiņiem

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) prezidents Aigars Rostovskis sagaida no jaunās valdības reālu darāmo darbu sarakstu ar konkrētiem izpildes termiņiem, nevis kārtējo konceptuālo dokumentu.

Rostovskis pirmdien tikās ar Ministru prezidenta amata kandidāti Eviku Siliņu (JV).

LTRK norāda, ka, tiekoties ar uzņēmējiem, Siliņa izklāstīja savas prioritātes, tajā skaitā, ekonomikas izaugsmē, kā arī apliecināja gatavību uzlabot dialogu ar uzņēmējiem.

"Mēs, uzņēmēju organizācijas, vēlamies sadarbību ar visiem valdības pārstāvjiem pēc būtības, nevis formāli," uzsver Rostovskis, piebilstot, ka arī regulāras tikšanās ar premjeru nodrošinātu saikni starp lēmuma pieņēmējiem un biznesa vidi.

Tāpat viņš min, ka uzņēmēju organizāciju nolūks ir panāk pēc iespējas straujāku ekonomikas izrāvienu, kur bez uzņēmēju līdzdalības lēmumu pieņemšanā efektīvi un sabiedrībā akceptēti lēmumi nebūs iespējami.

Vienlaikus LTRK tikšanās laikā aicināja Siliņu iesaistīt uzņēmēju organizācijas finanšu un ekonomikas ministru amatu kandidātu izvēlē. Rostovskis pauž cerību, ka izdosies turpināt aizsākto praksi - regulāras tikšanās par ekonomikas jautājumiem, kā arī iesaistīt plašāk uzņēmēju organizācijas uzņēmējdarbībai nozīmīgu politiku izstrādē.

Kopumā tikšanās laikā LTRK prezidents iepazīstināja Siliņu ar piecām tēmām jeb uzdevumiem jaunajai vadībai, ko sagaida uzņēmēj - birokrātijas mazināšana, finansējuma pieejamība uzņēmumu attīstībai, nodokļu politika uzņēmumu konkurētspējai, darbaspēka pieejamība tautsaimniecības attīstībai, enerģētikas stratēģija izmaksu konkurētspējai.

"Mēs sagaidām no jaunās valdības reālu darāmo darbu sarakstu ar konkrētiem izpildes termiņiem, nevis kārtējo konceptuālo dokumentu, un pēc kāda laika mēs sagaidām valdības atskaiti, kā veicies ar to izpildi," pauž Rostovkis, atzīmējot, ka LTRK ir gatava sadarboties un tuvākajā laikā iesniegs konkrētus priekšlikumus Ministru prezidenta amata kandidātei par organizācijas ieskatā darāmajiem darbiem ekonomikas izaugsmei.

LTRK ir apvienojušies gandrīz 6000 biedru - visu Latvijas reģionu un nozaru mikro, mazie, vidējie un lielie uzņēmumi, asociācijas, pilsētu uzņēmēju klubi, un citas uzņēmēju apvienības.

LETA jau vēstīja, ka Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Ministru prezidenta amatam nominējis "Jaunās vienotības" (JV) pieteikto premjera amata kandidāti, pašreizējo labklājības ministri Siliņu.

Trešdien, 30.augustā, paredzēta Rinkēviča un Siliņas tikšanās par panākto progresu jaunās koalīcijas veidošanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas