Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

LTV: Mežos uzdarbojas eglīšu zagļi

Mežsaimniekiem šis ir nemierīgs laiks - tuvojoties Ziemassvētkiem, mežos sāk sirot eglīšu tīkotāji un nupat valsts mežos pieķerti zagļi, piektdien vakarā vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums Panorāma.Vecumnieku novada Valles pagastā divās egļu jaunaudzēs nelikumīgi nozāģētas 60 dažāda vecuma eglītes.

Tās bijušas stādītas nevis svētku rotai, bet koksnei - tām bija jāaug vēl 70 gadu. "Šī nav kvalitatīva Ziemassvētku egle. Kupla ir apakšā. Bet .. man trūkst vārdu par šādiem gājieniem," stāstīja “Latvijas Valsts meži” (LVM) vecākais meža eksperts Kaspars Riže."Noziegums - vienā vārdā. Man kā mežiniekam spļāviens dvēselē. Ir atļauts, paziņots, ka meži var... lūdzu, vienu egli grāvja trasēs  .. mēs atļaujam un skaidri un gaiši pateikuši, ka jaunaudzē nedrīkst. Es negribētu nonākt pie tā, ka šāda gadījuma dēļ mēs būsim spiesti paziņot, ka nedrīkstēs vairs cirst eglīti. Godīgiem cilvēkiem tas būs ļoti nodarīts pāri!" ļoti sašutis ir meža eksperts.Pāris eglīšu zagļi pieķerti nozieguma vietā."Persona atradas blakus jaunaudzei, kur tika izcirstas Pats  atzinās, ka ir nocirtis šīs eglītes," pastāstīja Valsts policijas Bauskas iecirkņa Kārtības policijas priekšnieks Armands Staļūns.Privāto mežu īpašnieki egles naktīs sargājot ar bisēm un suņiem. Arī LVM savas platības uzrauga. Uzņēmuma iekšējais drošības dienests patrulējot 24 stundas diennaktī. Daudz palīdzot iedzīvotāji, kuri pamana aizdomīgus cilvēkus mežā. Savukārt policijas darbinieki pievēršot uzmanību egļu kravām uz auto ceļiem un pārbaudot, vai kociņi iegūti likumīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas