Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

LTV un LR vienotā portāla darbinieku algām atvēlēti 50 000 latu

Joprojām norit intensīvs darbs pie apvienotā sabiedriskā medija portāla izveides, kam šā gada valsts budžeta grozījumu laikā tika piešķirti 80 tūkstoši latu.  Latvijas Televīzijas (LTV) un Latvijas Radio (LR) apvienotā portāla veidotāji cer, ka tas sabiedrībai būs pieejams jau 2013.gada janvāra vidū, portālam Diena.lv pastāstīja LR ģenerāldirektors Jānis Siksnis.

Šobrīd ir pabeigts darbs pie apvienotā portāla koncepcijas rakstīšanas, kura tuvākajās dienās tiks nosūtīta izskatīšanai Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP). Tās loceklis G.Grūbe uzsver, ka portāla arhitektūras izstrāde jāpaveic līdz gada beigām, lai jau nākamā gada sākumā tas veiksmīgi tiktu palaists. Tiesa gan, J.Siknis norāda, ka nākamā gada janvāris ir provizorisks datums, jo laika ir maz, taču darba - daudz.

Dienai.lv atzina LTV un LR apvienotā portāla atbildīgā redaktore Marta Cerava, šobrīd notiek jauno darbinieku meklēšana, tiesa gan darbinieku štats visticamāk nebūs liels. Tāpat viņa norādīja, ka nākamā gada darbinieku algām atvēlēti aptuveni 50 tūkstoši latu. Savukārt J.Siksnis atzina, ka šobrīd uzrunāts viens cilvēks, kura vārdu un uzvārdu viņš pagaidām vairījās atklāt, jo viss varot mainīties.

"Mēs ceram, ka katrs televīzijas un radio žurnālists būs pats atbildīgs par to, ka savu saražoto materiālu nodos arī interneta vajadzībām. Mums nav liels budžets, tāpēc mēs šobrīd vēl domājam kā motivēt esošos darbiniekus veikt papildu pienākumus," sacīja M.Cerava.

Jaunajā portālā, pirmkārt, nepieciešams veiksmīgi apkopot esošo LR un LTV saturu un pasniegt to interneta vajadzībām atbilstošā veidā, skaidroja LR ģenerāldirektors. Sākotnēji esošais saturs dominēs, taču pakāpeniski, audzējot spēkus, portālā parādīsies arvien vairāk paša portāla darbinieku radītie oriģinālmateriāli, kuri nav tikai ētera pārnesums. LR interneta projektu vadītāja Linda Rulle sacīja, ka apvienotais portāls no citiem Latvijas interneta medijiem atšķirsies ar to, ka tas nebūs komerciāls un tajā būs unikāla iespēja tikt pie labākajiem LTV un LR materiāliem. Šajā portālā pieejamā informācija būs vērtīga un kvalitatīva, sola L.Rulle.

Pagaidām portāla veidotāji nav vienojušies, kā sauks apvienoto mediju. Zināms vien tas, ka abu mediju mājas lapas un domēni latvijasradio.lv un ltv.lv tiks saglabāti, taču šo mājas lapu ziņu sadaļas būs kopīgas. “Caur esošajām mājas lapām, piemēram, latvijasradio.lv ieejot iekšā, mums jau tagad ir ziņu apakšsadaļa, kur ir radio ziņu dienesta veikums. Tagad, nospiežot tur, jūs nonāksiet jaunajā apvienotajā ziņu portālā. Tas būs līdzīgi, kā BBC un citiem apvienotajiem medijiem, proti, ka ir medija lapa un ir arī ziņu apakšsadaļa,” skaidroja J.Siksnis. Iecerēts, ka ziņās saglabāsies atsauces uz katru mediju, taču paša portāla oriģinālmateriālos tiks norādīta atsauce uz portālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas