Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

LU padomes priekšsēdētāja amatā stājies bijušais universitātes rektors Auziņš

Par Latvijas Universitātes (LU) padomes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais universitātes rektors, LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes profesors Mārcis Auziņš, aģentūru LETA informēja LU.

Padomes priekšsēdētāja vietnieka amatā ievēlēta Latvijas elektrotehnikas un elektronikas rūpniecības asociācijas nozares izglītības eksperte, bijusī izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile. Priekšsēdētāja vietnieces amatā atkārtoti stājas LU Studentu padomes pārstāve un biedrības "Riga TechGirls" dibinātāja Aiva Staņēviča.

Augstskolas padome ir iekšējās pārvaldības institūcija, kas ir atbildīga par augstskolas ilgtspējīgu attīstību, stratēģisko un finanšu uzraudzību. Padomei jānodrošina arī valsts augstskolas darbība atbilstoši tās attīstības stratēģijā noteiktajiem mērķiem. Tā tiek veidota saskaņā ar izmaiņām Augstskolu likumā, kuras 2021.gada jūnijā apstiprināja Saeima.

Līdzšinējais padomes priekšsēdētājs, Latvijas Zinātņu akadēmijas prezidents Ivars Kalviņš turpinās darbu padomes sastāvā.

LU, uzskaitot nozīmīgākos paveiktos uzdevumus Kalviņa vadībā, min memoranda noslēgšanu par Banku augstskolas pievienošanu LU, universitātes konsolidācijas plāna apstiprināšanu, LU rektora vēlēšanu organizēšanu, kā arī LU iekšējās konsolidācijas koncepcijas izstrādi un īstenošanas uzsākšanu.

Universitātes padomi veido 11 locekļi, no kuriem piecus izvirza valdība, piecus kandidātus virza LU Senāts un vienu kandidātu virza Valsts prezidents.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas