Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LU plāno veidot 17 jaunas studiju programmas

Lai celtu studiju programmu starptautisko konkurētspēju, Latvijas Universitāte (LU) sākusi darbu pie septiņu jaunu studiju programmu izveides, bet tuvākajā laikā plāno izstrādāt vēl desmit studiju programmas, aģentūrai LETA pastāstīja LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas komunikācijas vadītāja Kitija Balcare.

17 jaunās studiju programmas tiks veidotas, reorganizējot pašreiz esošās 39 studiju programmas.

Balcere norādīja, ka pašlaik jau ir sagatavotas koncepcijas maģistra studiju programmai Epidemioloģijas un medicīniskā statistika, bakalaura studiju programmai Biotehnoloģija un bioinženierija un doktora studiju programmai Dabas zinātnes. Drīzumā iecerēts koncepciju izstrādes noslēgums arī doktora studiju programmai Teoloģijas un reliģiju zinātnes, doktora studiju programmai Vēsture, profesionālā bakalaura studiju programmai Ģeoinformātika un maģistra studiju programmai Fizika.

Studiju programmu izveidē piedalās arī sadarbības partneri un jau ir noslēgti sadarbības līgumi ar Tartu Universitāti par Teoloģijas un reliģiju zinātnes doktora studiju programmas izstrādi un ar Daugavpils Universitāti par Fizikas maģistra studiju programmas un Vēstures doktora studiju programmas izstrādi, pastāstīja LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas projekta vadītāja Svetlana Skangale.

Viņa sacīja, ka tuvākajā laikā plānots noslēgt sadarbības līgumu arī ar Rīgas Tehnisko universitāti un šī gada beigās izstrādātās studiju programmas iecerēts virzīt licencēšanai.

Kopš šī gada 11.aprīļa LU tiek īstenots projekts Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds.

Projektā piedalās astoņas LU fakultātes un tiks izstrādātas 17 jaunas studiju programmas laika posmā līdz 2023. gada novembrim. Projekta sadarbības partneri ir Daugavpils Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, Rīgas Tehniskā universitāte, Latvijas Mākslas akadēmija, Tartu Universitāte. Projekts ir viena no LU Studiju attīstības un pārvaldības pilnveides programmas īstenotajām aktivitātēm. 

LETA jau ziņoja, ka LU paredz samazināt programmu skaitu par 30%, neraugoties uz to, ka tieši šogad ir nākušas klāt dažas programmas, piemēram - sportā, datorzinātnēs, kā arī darba drošības virzienā, intervijā aģentūrai LETA sacīja LU rektors Indriķis Muižnieks.

Rektors stāstīja, ka kopumā augstskolas mērķis ir līdz 2022.gadam panākt to, ka doktorantūrā vairākas programmas tiek apvienotas, humanitārajās zinātnēs konsolidēt vairākas programmas un būtiski mainīt arī skolotāju izglītības struktūru. Viņš teica, ka "ir ļoti daudz iniciatīvu programmu attīstības līmenī".

 

Top komentāri

.
.
Jā- teoloģija viennozīmīgi ir jāfinansē no valsts budžeta! Teologi ir tie, kas akūti ir nepieciešami Latvijai! Par Satversmes 99.pantu neviens neko nav dzirdējis.Tāpat prievīšu izgatavošana- ārkārtīgi svarīga nozare.
Udo Ulbergs
U
Noteikti būs lieli planetārie panākumi! Nauda nāks aumaļām! Visa Āfrika brauks studēt uz Rīgu, papildinot Eirāzijas tuksnešu valstu studentu apjomu mūsu "eiropeiskajā" augstskolā. Īpaši pieprasītas būs tās programmas, kuras veidotas kopā ar zinātnes izcilībām Daugavpils un Tehnisko universitāti. Liels prieks, sadalot naudiņu, ir arī LU klerkiem: "Kopš šī gada 11.aprīļa LU tiek īstenots projekts Starptautiski konkurētspējīgu un Latvijas tautsaimniecības attīstību veicinošu studiju programmu izveide Latvijas Universitātē, ko līdzfinansē Eiropas Sociālais fonds." Tātad, ja nebūtu iespēja sadalīt eiropas naudiņu, nekas LU nenotiktu. "Nelietības stiprā pils" smird uz visām pusēm.
citu vidū
c
Vai par godu simtgadei vairāk nevarēja?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas