Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Lūsis aicina publiski nosaukt iemeslus, kādēļ apšauba viņa kandidatūru Krājbankas maksātnespējas administratora amatam

Aigars Lūsis aicina publiski nosaukt patiesos iemeslus, kādēļ politiskajā vidē apšauba viņa kandidatūru Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratora amatam, teikts trešdien izplatītajā zvērināta advokāta A. Lūša biroja paziņojumā.

"Noskaidrojies, ka arī divām respektablām auditorfirmām PricewaterhouseCoopers un KPMG nav iebildumu sadarboties ar maksātnespējas administratoru Aigaru Lūsi Latvijas Krājbankas lietā. Tas ir vēl viens apstiprinājums, ka biznesa vidē Aigara Lūša profesionālisms netiek apšaubīts," uzsvērts paziņojumā.

"Man nav skaidrs, kas ir tas noslēpums, ko zina dažas amatpersonas un seši neatkarīgie no Zatlera Reformu partijas atšķēlušies deputāti, apšaubot manu atbilstību, bet nezina ne nozares profesionāļi, ne asociācijas, ne auditorfirmas? Aicinu minēt godīgus, tiešus argumentus, nevis atsaukties uz pret mani kādreiz ierosinātu krimināllietu, kuru Finanšu policija izbeidza sastāva trūkuma dēļ," norādīja pats A.Lūsis.

Viņš arī skaidroja, ka par argumentiem neuzskatot "arī nekonkrētus mājienus uz neskaidru informāciju".

"Situācija patlaban ir nesaprotama: manai kandidatūrai ir atbalsts finanšu nozares profesionāļu vidē, bet liekas, ka politiskajā vidē norisinās kādas nesaprotamas spēles. Jautājums ir, vai Latvijas Krājbankas administratora amatā nepieciešams profesionālis vai patiesībā galvenie ir sabiedrībai un kreditoriem nezināmi kritēriji? Manas kandidatūras apstiprināšana ir tiesas kompetencē, bet uz lēmuma pieņemšanu tiek izdarīts politisks spiediens," uzskata A.Lūsis.

Jau ziņots, ka Maksātnespējas administrācija un Latvijas sertificēto maksātnespējas administratoru asociācija veica atlasi un izvirzīja A. Lūša kandidatūru Latvijas Krājbankas maksātnespējas administratora amatam. Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) A.Lūša kandidatūru atzina par labāko un iesniedza Rīgas Apgabaltiesai apstiprināšanai.

FKTK izvērtēja visu administratoru kandidātu atbilstību Kredītiestāžu likuma prasībām, to reputāciju un pieredzi līdzvērtīgu komercsabiedrību maksātnespējas procesu vadībā.

Tāpat tika izvērtēti administratoru kandidātu iesniegtie rīcības plāni par Krājbankas maksātnespējas procesa vadību. Izvērtējot iepriekš minēto, FKTK nolēma lūgt Rīgas apgabaltiesu lemt par A.Lūša apstiprināšanu par Krājbankas  maksātnespējas procesa administratoru.

Krājbankas maksātnespējas pieteikums līdz decembra beigām atstāts bez virzības.

Kā ziņots, konstatējot Krājbankā 109 miljonu latu iztrūkumu, FKTK nolēmusi slēgt Krājbanku. Aizdomās par šo noziegumu apcietināts bankas prezidents Ivars Priedītis, bet vēl trīs bankas valdes locekļi un tās līdzīpašnieks Vladimirs Antonovs tiek turēti aizdomās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas