Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LVC aicina atzīmēt bedrītes lietotnē Waze

Aprīlī uz asfaltētajiem autoceļiem sāksies bedrīšu masveida remontdarbi, tāpēc AS Latvijas Valsts ceļi (LVC) aicina autovadītājus atzīmēt navigācijas lietotnē Waze bedrītes, kas tiek pamanītas uz valsts autoceļiem, portālu Diena.lv informēja LVC.

Informācija Waze ceļu uzturētājiem kalpo kā papildu informācijas avots

"Jau kopš 2014. gada sadarbojamies ar navigācijas lietotni Waze. Tā ir lieliska iespēja sniegt nepieciešamo informāciju vairāk nekā 100 tūkstošiem autobraucēju," LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

"Mūsu darbinieki visos Latvijas reģionos uzrauga valsts ceļus, taču nodrošināt, ka katru dienu tiek apsekots ikviens metrs, protams, fiziski nav iespējams, tāpēc autovadītāji ir tie, kas kā likums pirmie ierauga ja uz ceļa ir kāda problēma. Mums un ceļu uzturētājiem šī informācija ir ļoti svarīga, tāpēc jo vairāk ar to dalīsies, jo operatīvāk mēs spēsim reaģēt," uzsver Lange.

AS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU) vadītājs Vladimirs Kononovs norāda, ka bedru aizpildīšana uz asfaltētajiem ceļiem ir roku darbs. Ik gadu, sākot bedru masveida remontu, LAU darbinieki faktiski izstaigā visus valsts asfaltētos autoceļus. 

"Kopumā situācija uz asfaltētajiem ceļiem uzlabojas, jo bedru apjoms uz tiem pakāpeniski samazinās. Ja pirms pieciem gadiem mēs veicām bedru remontdarbus, kas kopumā ir līdzvērtīgi 100 kilometriem jauna ceļa, tad pērn tie bija 60 kilometri," atklāj Kononovs.

Ņemot vērā to, ka no rītiem un naktī vēl ir iespējams slapjš sniegs un gaisa temperatūra var pazemināties zem nulles, nepieciešamības gadījumā LAU joprojām nodrošinās ceļu kaisīšanu un tīrīšanu.

Šā gada pirmajos trīs mēnešos, veicot avārijas remontdarbus uz autoceļiem, jau ir aizpildītas bīstamās bedres kopumā 9269 kvadrātmetru platībā, tajā skaitā uz galvenajiem valsts autoceļiem – 1423, uz reģionālajiem ceļiem – 5953, bet uz vietējās nozīmes ceļiem – 1893 kvadrātmetru platībā.

Līdzīgi kā ziemā, arī vasaras sezonā ceļu uzturēšanas darbi tiks veikti prioritārā secībā, pamatojoties uz uzturēšanas klasēm A (augstākā), B, C un D (zemākā). Tās ir noteiktas pēc autoceļu sociālekonomiskās nozīmes un transporta plūsmas izvērtēšanas, proti, vispirms tiks sakārtoti svarīgāko un noslogotāko maršrutu autoceļi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas