Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

LVC brīdina: Uz grants seguma ceļiem vietām šķīdonis

Ilgstošu nokrišņu dēļ vietām uz autoceļiem ar grants segumu iestājies šķīdonis. Lai grants autoceļi netiktu sabojāti neatgriezeniski, šķīdoņa laikā daudzviet ieviesti autotransporta masas ierobežojumi - tiek liegta kustība transportam, kas ir smagāks par 10 tonnām, brīdina VAS Latvijas Valsts ceļi.

Ilgstoša lietus dēļ daudzviet ūdenstilpnēs ir paaugstinājies ūdens līmenis, un meliorācijas sistēmas, kas bieži netiek uzturētas tehniskā kārtībā, nevar nodrošināt ūdens atvadi. Rezultātā atsevišķās vietās autoceļi applūst un ir slēgti satiksmei: 

  • reģionālais autoceļš Koknese–Ērgļi (P79) tā 34,9. km. Apkārtējā grunts līdzās ceļam ir pārmitrināta, bet pašu ceļu izskalo līdzās esošais avots. Slēgto posmu var apbraukt pa autoceļiem Vestiena–Indrāni–Liepkalne–Ogreslīči (V885) un Pļaviņas–Ērgļi (P78);
  • vietējā autoceļa Šķirpāni–Soboļina (V540) posms 1,9.-6,0. km uz Zilupes un Ludzas novadu robeža; 
  • autoceļš Ziras–Vēkas (V1350) tā 5. kilometrā Ventspils novada Užavas pagastā;
  • autoceļa Iecava–Lambārte (V1047) posms 8,9.-10,9. km pie Iecavas.

Šķīdonis uz grants ceļiem iestājas pavasarī un rudenī, kā arī mainīgos laika apstākļos ziemā, kad, sniegam un ledum kūstot, uz ceļiem nonāk liels ūdens daudzums. Ceļa pamatnei pārmitrinoties, grants seguma ceļu nestspēja būtiski samazinās. Lai novērstu šo ceļu sabrukumu, uz daudziem valsts vietējiem un dažiem reģionālajiem autoceļiem tiek ieviesti pagaidu satiksmes ierobežojumi.

Transporta masas ierobežojumi tiek ieviesti un atcelti pēc katra konkrētā ceļa faktiskā stāvokļa un iespējamo bojājumu izvērtēšanas. Aktuālā informācija par ieviestajiem ierobežojumiem ir ievietota VAS Latvijas Valsts ceļi mājaslapā.

Uzlabot grants autoceļu stāvokli, veicot uzturēšanas darbus, ir iespējams tikai tad, kad beigsies lietavas un grants segums apžūs. Pretējā gadījumā smagā uzturēšanas tehnika, uzbraucot uz autoceļa, ka ir zaudējis nestspēju, var vēl vairāk to sabojāt un padarīt neizbraucamu.

Par apgrūtinātiem braukšanas apstākļiem un šķīdoni uz valsts ceļiem lūgums informēt VAS Latvijas Valsts ceļi Satiksmes informācijas centru pa bezmaksas diennakts tālruni 8000 5555, rakstot uz e-pastu [email protected] vai Twitter un Facebook kontos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas