Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LVC: Vētra visvairāk skārusi Ventspils un Valmieras šosejas

Otrdien vētras laikā un pēc tās valsts autoceļu tīklā visvairāk kritušo koku bija uz Valmieras šosejas, kur periodā no plkst. 22.42 līdz plkst. 00.21 viens pēc otra krita vairāki koki, kā arī uz Ventspils šosejas, kur krītošie koki sabojāja arī ceļa aprīkojumu.Tāpat Lai atbrīvotu ceļu un atjaunotu satiksmi, notikumu vietās strādāja gan VAS Latvijas autoceļu uzturētājs (LAU), gan Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD). Uz Valmieras šosejas gan uzturētāji, gan glābēji vētras sekas likvidēja vairākas stundas, jo koki krita vairākkārt ilgākā laika periodā, informē VAS Latvijas Valsts ceļi (LVC).

"Pateicoties saliedētam uzturētāju un glābēju darbam, ceļu caurbraukšana tika nodrošināta maksimāli operatīvi. Vētra, kādu piekrastē piedzīvojām vakar, nav bieža parādība, bet dienesti nodemonstrēja, ka ir gatavi arī šādiem izaicinājumiem. Pateicos LAU un VUGD kolēģiem par darbu!," norāda LVC valdes priekšsēdētājs Jānis Lange.

LVC Satiksmes informācijas centrs, kas darbojas diennakts režīmā, visu nakti saņēma zvanus no ceļu lietotājiem par vēja gāztajiem kokiem un darbojās ciešā saziņā ar uzturētājiem. Tas, kādi postījumi ir bijuši uz mazākas nozīmes valsts autoceļiem, patlaban vēl tiek apkopots. Vētras laikā kritušo koku dēļ satiksme otrdienas vakarā un naktī uz trešdienu bija traucēta uz vairākiem galvenajiem autoceļiem: uz Valmieras šosejas, uz Ventspils šosejas, kā arī uz Vidzemes šosejas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas