Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis
Kontroles dienestu pārdēvēs par Finanšu izlūkošanas dienestu

Mainīs Kontroles dienesta nosaukumu

Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienestu (Kontroles dienests) plānots pārdēvēt par Finanšu izlūkošanas dienestu, paredz Finanšu ministrijas (FM) sagatavotie grozījumi Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā.

FM skaidroja, ka iestādes nosaukuma maiņas mērķis ir nodrošināt vienotu praksi un izpratni starp dalībvalstīm par Kontroles dienesta funkcijām, kā arī lai neradītu nepareizu izpratni par Kontroles dienesta funkcijām.

Vienlaikus ar likuma grozījumiem plānots mainīt Kontroles dienestam sniegto ziņojumu kārtību, paredzot atteikties no neparasta darījuma jēdziena un paredzot ziņojumu iesniegšanu tikai par aizdomīgiem darījumiem. Vienlaikus tiek paredzēts pienākums likuma subjektiem iesniegt citu informāciju - informāciju par sliekšņa deklarācijām, kas tiek uzglabātas Kontroles dienestā un izmantotas, veicot turpmāku dienesta rīcībā esošo darījumu apstrādi un analīzi.

Tāpat likuma grozījumi paredz novērst nepatiesu ziņu sniegšanu par uzņēmumu patiesajiem labuma guvējiem. Likuma subjektiem, piemēram, zvērinātiem advokātiem, ārpakalpojuma grāmatvežiem, kredītiestādēm un citiem, būs jāziņo Uzņēmumu reģistram (UR) par gadījumiem, kuros izpētes gaitā secināts, ka informācija par klienta patieso labuma guvēju neatbilst UR reģistrētajam.

Attiecīgi UR būs pienākums informēt tiesībsargājošās iestādes par nepatiesu ziņu sniegšanu attiecībā uz patiesajiem labuma guvējiem, vienlaikus brīdinot arī citus likuma subjektus par iespējamu informācijas neatbilstību.

Lai nodrošinātu likumprojektā noteikto normu izpildi Tieslietu ministrijai 2020.gada budžetā papildus nepieciešami 1,95 miljoni eiro.

Top komentāri

Aizsajūsmasaizrāvāselpa
A
Skan ļoti prestiži. Nemaz vair neasociējas ar tramvaja biļešu pārbaudītājiem. Pēc tradīcijas vajadzētu izvietot bērnu dārza telpās.
Modris
M
Vai priekš mūsu mazās Latvijas nav pa šerpu veidot tādu grandiozu kantori, kā finanšu izlūkošana. Vai tad šis kantoris tagad līdīs katra cilvēka naudas makā. Tad piestipriniet katrai bankai savu valsts uzraugu un lai banka pati arī to finansē. Kā tas ir ar Rīgas Brīvostas, Ventspils Brīvostas un visu lielo valsts uzņēmumu uzraugiem no valsts puses. Tagad taču kontrolēs tikai to naudiņu, kas ienāk no trešām valstīm. Visi finanšu šeftmani jau noenkurojušies drošākās vietās, 7 MILJONI, tas ir no katra Latvijā 10 eiro gadā!!!!
Smaidiņš
S
Vienalga to sauks par Burkāna kantori, kur saņem algu par tukšu runāšanu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas