Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Mainot viesnīcas jumtu Jelgavā, darbinieki neievēro darba drošību

Trešdien Valsts darba inspekcija (VDI) sāka pārbaudi par darba drošības ievērošanu, veicot jumta nomaiņu viesnīcai Jelgava, kur strādnieki darbojās bez aizsargķiverēm un drošības jostām, ziņo portāls zz.lv.

Jelgavas pilsētas Pašvaldības policijas pārstāve Irina Laščenkova informēja, ka pēc plkst. 15 no iedzīvotājiem saņemta informācija par to, ka uz ēkas Lielajā ielā strādā personas bez drošības jostām. Policijas darbinieku klātbūtnē darbi pārtraukti, informāciju nodota VDI.

Zemgales reģionālās inspekcijas vadītājs Valdis Dūms stāsta, ka uz viesnīcas Jelgava jumta strādā uzņēmums, kas reģistrēts Rēzeknes novadā, taču faktiski atrodas Cēsu novadā. Tā kā Jelgavā atrodas tikai būvdarbu vadītāja asistents, VDI uz pārrunām izsauca uzņēmuma vadību.

"Strādniekiem nebija ne drošības jostu, ne ķiveru, lai arī viņiem viss ir izsniegts. Ir rupji pārkāpta darba aizsardzības prasības. Lai arī darbiniekiem drošības aizsardzības līdzekļi iedoti, uzņēmuma vadībai ir jākontrolē, vai tie tiek izmantoti," pārliecināts V.Dūms, skaidrojot, ka par pašlaik konstatējamiem pārkāpumiem uzņēmumam var draudēt pat divu tūkstošu latu sods, taču par konkrētu soda apmēru varēs runāt tikai pēc dokumentu pārbaudes.

VDI speciālists ir pateicīgs iedzīvotājiem, kuri policijai ziņoja par notikušo, aicinot arī turpmāk informēt inspekciju par iespējamiem darba drošības pārkāpumiem, zvanot pa tālruni 63090420 un, pēc iespējas, nofotografējot notikuma vietu. "Darbu veicējiem policija arī iepriekš aizrādīja par darba drošības neievērošanu, taču viņu padomi netika ņemti vērā," stāta V.Dūms.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas