Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Mājokļu programmu ar valsts atbalstu turpinās bez pārtraukumiem

Iepazīstoties ar Ekonomikas ministrijas (EM) izstrādāto informatīvo ziņojumu Par mājokļu atbalsta programmas turpmāko darbību, Ministru kabinets (MK) otrdien konceptuāli nolēma turpināt valsts galvojumu programmu ģimenēm ar bērniem mājokļa iegādei, portāls Diena.lv uzzināja EM.

"Esmu gandarīts par valdības spēju vienoties par risinājumu, kas ļaus turpināt lielai daļai ģimeņu tik svarīgo valsts atbalsta programmu mājokļa iegādei. Mājokļu programma ir ļoti pieprasīta un, nodrošinot tās nepārtrauktību, mēs būtiski palīdzam ģimenēm ar bērniem iegādāties mājokli ar ievērojamu valsts atbalstu," komentējot šīs dienas valdības lēmumu, uzsvēra ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens (Vienotība).

EM prognozē, ka līdz gada beigām mājokļu programmas turpināšanai ir nepieciešams finansējums 4 miljonu eiro apjomā un valdība šodien lēma par šāda finansējuma piešķiršanu. Finansējums tiks piešķirts gan no maksājumiem, kurus veic ārzemnieki, piesakoties termiņuzturēšanās atļaujas izsniegšanai, gan no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem. 

Vienlaikus MK lēma ierobežot atbalsta saņēmēju loku, nosakot maksimālo darījuma summu mājokļu atbalsta programmas ietvaros - 200 000 eiro apmērā, kā arī turpinot piešķirt atvieglojumu nodevai par īpašuma tiesību nostiprināšanu zemesgrāmatā, vienlaikus nosakot, ka nekustamajiem īpašumiem, kuru vērtība pārsniegs 100 000 eiro, summa starp noteikto valsts nodevas standartlikmi 2% un piemērojamo atvieglojumu mājokļu programmas ietvaros nepārsniedz 1500 euro. 

MK uzdeva Ekonomikas un Tieslietu ministrijai līdz šā gada 5. jūlijam sagatavot un iesniegt izskatīšanai MK sēdē attiecīgus grozījumus MK noteikumos, kā arī MK rīkojuma projektus par papildu finansējuma piešķiršanu.

Kā zināms, 2014. gadā uzsāktās mājokļu galvojumu atbalsta programmas mērķis ir palīdzēt ģimenēm ar bērniem tikt pie savām mājām, atvieglojot iespēju nodrošināt pirmo iemaksu kredītam mājokļa iegādei vai būvniecībai. Uz 2016.gada 21.jūniju kopumā atbalstītas 2611 ģimenes.

Līdzšinējā darbība ir apliecinājusi, ka mājokļu programmai ir būtiska ietekme arī uz hipotekārās kreditēšanas tirgu kopumā – 2015. gada 4. ceturksnī mājokļu galvojumi ir piesaistīti trešajai daļai jeb 33% no jauna izsniegto kredītu apjoma mājokļa iegādei, remontam un rekonstrukcijai, savukārt 2016. gada 1. ceturksnī – 50% no kopējo aizdevumu skaita. Tādēļ ir svarīgi turpināt mājokļa atbalsta programmu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas