Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Maksātnespējas administrācija par viltotas vēstules izplatīšanu vērsīsies tiesībsargājošajās institūcijās

Maksātnespējas administrācijas (MNA) direktora Ervīna Ābeles vārdā Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V), tieslietu ministram Jānim Bordānam (VL-TB/LNNK), kā arī daudziem mediju pārstāvjiem tika nosūtīta viltota vēstule ar it kā MNA piedāvātām izmaiņām Maksātnespējas likumā, informēja E.Ābele.

"Kategoriski noraidu šādas vēstules nosūtīšanu no Maksātnespējas administrācijas. Tā saucamā vēstule nav ne manis parakstīta, ne arī ievērotas lietvedību regulējošās normas," uzsvēra E.Ābele. Administrācijas direktors norādīja, ka iestāde nekavējoties vērsīsies tiesībsargājošajās institūcijās, lai novērstu turpmāku nepatiesas informācijas sniegšanu sabiedrībai un sodītu vainīgās personas.

Tāpat E.Ābele pastāstīja, ka papildus viņa vēstulei tika pievienota arī Latvijas Zvērinātu tiesu izpildītāju padomes priekšsēdētāja Gintera Hmeļevska vēstule, kurā viņš pauda atbalstu Ābeles pozīcijai, "nomelnojot savus tiesu izpildītājus". Hmeļevskis MNA direktoram apstiprinājis, ka arī viņš šādu vēstuli netika sūtījis.

Viltotajā vēstulē norādīts, ka MNA, vēloties optimizēt un paaugstināt maksātnespējas procesa efektivitāti, informē sabiedrību un lūdz steidzami novērst situāciju, kad nepilnīgi izveidotas maksātnespējas administratoru atlīdzības dēļ tiek apdraudētas parādnieka un kreditoru intereses.

Vēstulē skaidrots, ka īpašumu izsoļu rīkošana koncentrējas atsevišķu administratoru un administratoru biroju rokās, kas ir atalgojuma dažādošanas sekas. Tas radot zaudējumus kreditoriem vairāku miljonu latu apmērā.
Administrācija esot pārliecināta, ka Bordānam un valdībai kopumā jāuzņemas pilna atbildība par šādas situācijas pieļaušanu, norādīts vēstulē. Līdz ar to šajā vēstulē administrācija piedāvā ieviest fiksētu summu - 250 latus - neatkarīgi no ieķīlātās mantas pārdošanas cenas izsolē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas