Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Maksātnespējīgā SIA Preses nams prasa izdevniecības Petits maksātnespēju

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa paredzējusi vērtēt SIA Izdevniecības nams Petits (Petits) maksātspēju.

Kā liecina Maksātnespējas administrācijas interneta mājaslapā publicētā informācija, ar Petits maksātnespējas pieteikumu tiesā vērsusies maksātnespējīgā SIA Preses nams.

Tiesa 15.novembrī pieteikumu pieņēmusi un ierosinājusi Petits maksātnespējas lietu. Par administratori izvēlēta Faila Abbasova, taču viņa no šiem pienākumiem līdz rītdienas darba dienas vidum vēl var atteikties.

Šī dienas laikā biznesa portālam Nozare.lv izdevās sazināties ar uzņēmuma vadītāja un līdzīpašnieka Alekseja Šeiņina pārstāvi, kura informēja, ka Šeiņins ir vienīgais, kurš var komentēt šo situāciju, taču viņam tajā brīdī bija tikšanās. Pārstāve sacīja, ka Šeiņins vērtējumu par pieteikumu varētu sniegt vēlāk, taču tad uzņēmuma īpašnieks uz telefona zvaniem vairs neatbildēja. Savukārt izdevniecībā biznesa portālu Nozare.lv informēja, ka Šeiņins devies prom un šodien vairs uzņēmuma telpās neatgriezīsies.

Biznesa portāls Nozare.lv jau ziņoja, ka Petits apgrozījums 2010.gadā samazinājās par 34%. Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA Lursoft informācija, kopējais izdevniecības apgrozījums pērn bija 2,55 miljoni latu, bet gadu iepriekš tie bija 3,88 miljoni latu. Pagājušajā gadā palielinājušies arī uzņēmuma zaudējumi - no 339 169 latiem 2009.gadā līdz 577 778 latiem pērn. 2008.gadā Petits apgrozījums bija 6,86 miljoni latu, bet zaudējumi - 116 958 lati.

Šogad jūnijā par 87% izdevniecības kapitāldaļu īpašnieci kļuva Ukrainas banka Legbank, bet līdz tam vienīgajam uzņēmuma īpašniekam Šeiņinam, kurš darbojas arī partiju apvienības Par labu Latviju valdē, tagad pieder 13% kapitāla daļu.

Šeiņins norādīja, ka jaunie kontrolpaketes īpašnieki apņēmušies saglabāt redakcionālo neatkarību, jo "tā nosaka likums par presi", un neveikt izmaiņas izdevniecības personāla sastāvā. Banka nodrošināšot arī iesākto un plānoto izdevniecības projektu virzību.

Kā valdes priekšsēdētājs darbu turpina Šeiņins, bet no valdes tika atbrīvoti tās locekļi - Jurijs Jansons un Jeļena Steseva. Viņu vietā iecēla jaunā kontrolpaketes īpašnieka Legbank pārstāvjus Sergejs Baranovskis un Tatjana Belousenko.

Kā liecina Firmas.lv informācija, SIA Izdevniecības nams Petits reģistrēta 1994.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 100 000 latu.

Izdevniecības nama Petits galvenais darbības veids ir grāmatu, laikrakstu un žurnālu izdošana. Izdevniecība izdod vairākus laikrakstus krievu valodā - Čas, Subota, Teleprogramma s djadjej Miši, Ekspress gazeta v Baltii, kā arī TaVa Programma, Rīgas Santīms, un Reklama.lv. Tiek izdoti arī žurnāli Ļubļu, Arhitektura i dizain Baltii un VIP Loung, kā arī reklāmas katalogi - AutoFoto, DF un Podarki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas