Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Mēbeļmeistara rolsroisu fabrika

Īrija bija tikai starpposms. Uzkrājis pieredzi, naudu un līdz galam izdomājis visus sava biznesa sīkumus, Viktors Ļebedevs pēc pieciem svešumā nostrādātiem gadiem atgriezās dzimtajos Ērgļos un atvēra galdniecību Eden Interior. Viņš uzskata, ka Ērgļos visa kā ir gana, tikvien kā pārdesmit noasfaltētu kilometru pietrūkst. Tad pa šīs Vidzemes pilsētas artērijām asinis plūstu daudz jaudīgāk.

Okeāna vietā stirnas

Mazs miestiņš pašā okeāna krastā, pamosties, pagriez galvu, bet tur - nebeidzami ūdeņi. "Kapitāli!" Īrijas mājvietu atminas Viktors. Tomēr ar to viņam nebija gana. "Man vajag Ērgļus, lai ir klusums, miers, lai stirnas var redzēt, kad saule lec," viņš saka. Turklāt arī radošo izaicinājumu ziņā dzīve tur bijusi daudz monotonāka, jo lielāko daļu no Īrijā pavadītajiem gadiem Viktors nostrādājis durvju un logu rūpnīcā. "Toreiz domāju, kad atgriezīšos un strādāšu pats savā rūpnīcā, tad gan darīšu daudz interesantākas lietas," viņš atminas. Laba pieredze bija pēdējā gadā, kad prasmīgo roku dēļ Viktors pārvilināts uz mēbeļu ražotni. Kamēr kolēģi apmēbelējuši kādu viesnīcu ar simt vienādām gultām, viņam uzticēta viesnīcas "seja" - administrācija, restorāns. Arī tagad, jau gadu strādājot pašam savā darbnīcā, visvairāk viņu aizrauj pasūtījumi, kas liek palauzīt galvu. Reiz kāda zēna guļamistaba bija jāpapildina ar gultu mašīnas formā. "Vienmēr uzsveru, ka klientam nevajag skatīties pēc Hobby Hall katalogiem, bet pasūtīt tieši tādas mēbeles, kādas viņš pats vēlas. Ja cilvēks grib kārtīgu bling bling, tad tā mēs arī uztaisīsim," viņš pasmaida un izrāda toreiz tapušās puikas gultiņas ar Lamborghini aprisēm fotogrāfijas. Attēlos redzams, ka aplaimots arī kāds mazs Spaidermena fans, drēbju skapis ticis arī Vinnija Pūka cienītājai. Testēšana, starp citu, notiekot tā - kolīdz gulta gatava, Viktors pa to kārtīgi izlēkājas. Lai būtu vairāk nekā pārliecināts, ka ir sanācis ne tikai skaisti, bet arī izturīgi. "Paga, tūdaļ parādīšu," un sev raksturīgajā aizrautīgumā viņš traucas pie datora, lai nodemonstrētu Dienai lēkāšanas testa kadrus.

Artērijas jāuzlabo

Tūdaļ pēc atgriešanās daudzi paziņas viņam teikuši - nu, ko tad tu tajā bedrē darīsi! "Bet Ērgļi man nav nekāda bedre. Te ir manas mājas, mana ģimene. Lai gan nauda šeit neapgrozās tāda, kāda tur bija alga, es tajā pašā laikā mīlu šeit dzīvot, tāpat kā mīlu savu darbu," viņš saka. Viktora klienti ir izsēti pa visu Latviju, un viņš pārliecinājies, ka šajā ziņā Ērgļi nav viņa mīnuss, jo klientam esot vienalga, kur mēbeles izgatavotas. Vienīgi transportēšanu krietni atvieglotu ceļa noasfaltēšana. "Ceļi, tās jau ir visas artērijas, ja mums būtu asfalts, pilsēta atdzīvotos, no Madonas uz Rīgu būtu daudz izdevīgāk braukt caur Ērgļiem, apgrozījums veikalos augtu, cilvēkiem būtu vairāk darba, un cilvēki arī vairāk pirktu."

Darbi runā paši

Par Viktora galdniecību pircēji uzzina no viņa darbiem. "Sāku es ar saviem draugiem. Saaicināju, pastāstīju, ka tūdaļ būs pašam savs uzņēmums, un parādīju albumu, lai novērtē, ko es varu uztaisīt. Tā tas aizgāja, no mutes mutē," viņš stāsta. Pirms gada, kad viņš sācis, cilvēkiem vajadzējis gan šo, gan to. Prasu - kā tagad ar pieprasījumu? "Vēl arvien cilvēkiem vajag te šo, te to, vienīgais, ka viņi kļuvuši izvēlīgāki. Un labi, ka tā. Citādi pirms gada vēl tirgū bija ļoti daudz nekam nederīgu mēbeļu, es tās saucu par sabackātajām, tādām, pēc kurām cilvēkam uzreiz ir jāzvana uz Bez tabu," viņš smejas. Salīdzinādams ar mēbeļu lieltirgotāju Ikea, Viktors runā tēlainās līdzībās: "Ja Ikea ražo Kia mašīnas, tad mums šeit ir bentliju vai rolsroisu fabrika," stāvēdams savas vienstāva nelielās ražotnes vidū, saka tās saimnieks. Nosmejamies, ka rolsroisu šefam gan pienāktos būt ģērbtam uzvalkā, un Viktors piebilst: "Man patīk uzvalki, balts krekls un aproču pogas, un tas viss man ir. Tomēr vairāk par visu man patīk būt šeit, darba biksēs, ar saviem puišiem, un domāt atkal, kā izpildīt kādu āķīgu pasūtījumu."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas