Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Mediju eksperte: Jaunajam radio vadītajam būs jāturpina attīstīt satura piedāvājumu internetā un jāpārskata raidījumi

Ilggadējais Latvijas Radio (LR) vadītājs Dzintris Kolāts sabiedriskajā radio noturēja stabilitāti, kas radio žurnālistiem ļāvis apzināties sabiedriskā medija lomu un augstu turēt profesionālo latiņu, vērtēja mediju eksperte Anda Rožukalne, savukārt nākamajam vadītājam būtu jāturpina attīstīt interneta platformu un jāpārskata esošo raidījumu formāti.

Kolātam piektdien ir pēdējā darba diena radio ģenerāldirektora amatā, jo viņš izšķīries pieņemt jaunu izaicinājumu, turpmāk vadot Latvijas Televīzijas Ziņu dienestu. Darbu televīzijā viņš sāks decembrī. Uz šo amatu viņu aicināja televīzijas žurnālisti.

"Kolāts palīdzēja noturēt stabilitāti visās ietekmes vētrās – gan saistībā ar naudu, gan tomēr mācējis nekoķetēt ar politiskām ietekmēm tādā pakāpē, ka tas ietekmētu radio saturu. Radio darbinieki savu profesionālo uzdevumu tur diezgan augstu, tas ir viņa nopelns, bet nedomāju, ka tas ir tik viegli zaudējams," sacīja Rožukalne.

Jaunajam vadītājam, viņasprāt, jāturpina iesāktie projekti saistībā ar radio satura izplatīšanu internetā, kā arī jāpārskata esošo raidījumu formāti.

"Varētu turpināt pārskatīt programmu un atteikties no formātiem, kas, iespējams, savu laiku jau ir nokalpojuši. Ik pa laikam saturā ir vajadzīgs atjauninājums," norādīja Rožukalne.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) konkursu uz LR ģenerāldirektora amatu plāno izsludināt decembrī.

Par LR vadītāja pienākumu izpildītāju iecelts līdzšinējais LR Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis, kurš nav pateicis, vai varētu kandidēt arī uz ģenerāldirektora amatu.

LTV žurnāliste Dagnija Neimane iepriekš teica, ka televīzijas žurnālisti no Kolāta sagaida "stipras aizmugures" izjūtu asās kritikas dēļ, kas vērsta pret sabiedrisko televīziju. "Galvenais, ko mēs gribam, lai aiz mums ir stiprā mugura, lai varam strādāt," LTV žurnālistu vēlmi pauda Neimane.

Kolāts iepriekš atzina, ka jauno darbu uzskata ar izaicinājumu. "Televīzijas Ziņu dienestam ir labs potenciāls un, ja es tur varēšu iedot jaunu impulsu un motivēt tālākam darbam, nākt klajā ar idejām, ko varētu ieviest un piesaistīt skatītāju," sprieda Kolāts, piebilstot, ka viņam mājās neesot televizora.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas