Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Meimanas mērs piesardzīgs par koalīciju spēku izvešanu no Afganistānas līdz 2014. gadam

Meimanas mērs Nazars Mohammads Sahebs Zada Sahebs Nazars ir piesardzīgs par koalīciju spēku izvešanu no Afganistānas līdz 2014. gadam. "Protams, mēs atbalstām ārzemju karavīru izvešanu, taču to vajadzētu darīt, kad drošība būs vajadzīgajā līmenī, lai tajā brīdī jau būtu pabeigta mūsu armijas apmācība. Lai afgāņu karavīri vieni paši varētu aizsargāt savu valsti," intervijā Dienai sacīja mērs.

"Domājot par šo jautājumu, jāņem vērā tas, ka Afganistānā nav nekādas ražošanas un, ja šādos apstākļos koalīcija izies no valsts, mūsu armija vairs nesaņems nekādu palīdzību. Būs sarežģīti. Protams, esam gatavi tam, ka mūsu pusē pāriet pašreizējie ienaidnieki. Lai nāk ar visiem ieročiem, ja ir gatavi sargāt Afganistānu kopīgi," sacīja N.Mohammads Sahebs Zada Sahebs Nazars.

Viņaprāt, spēkus varēs izvest tikai tad, kad "būs sasniegts miers".  "Var, piemēram, runāt par ārzemju spēku izvešanu no centrālajiem valsts apgabaliem, bet, ja to pašu gribētu darīt pie robežas, būtu jāveic lieli drošības pasākumi," sacīja mērs. Viņš uzsvēra, ka "nevar iesāktu darbu atstāt pusdarītu".

Uz jautājumu, kad afgāņi paši spēs parūpēties par savu drošību, mērs sacīja, ka "bez finansējuma un ieročiem no cīņas nekas nevar iznākt". "Mēs esam ļoti pateicīgi jūsu cilvēkiem, visiem karavīriem. Zinām, ka latviešu karavīri vēlas būt mājās, atrasties kopā ar savām ģimenēm. Jāņem vērā arī tas, ka afgāņi uzticas starptautiskajai sabiedrībai. Taču tas var pazust, ja šī sabiedrība no afgāņiem tagad novērsīsies. Tiks sagrauta šī uzticēšanās," intervijā Dienai norādīja mērs.

Jautāts, kādi ir latviešu karavīri, N.Mohammads Sahebs Zada Sahebs Nazars sacīja: "Jau vairākus gadus Meimanā uzturas norvēģu, arī latviešu karavīri, un, jāteic, par šiem cilvēkiem ir izveidojies ļoti labs iespaids. Turklāt tā domā pieredzējušie sirmgalvji. Latvijas armijas karavīri un virsnieki ir ļoti labi izglītoti, disciplinēti cilvēki. Par viņu motivāciju veikt savus pienākumus nenākas šaubīties. Katra valsts varētu justies droši, ja tās rīcībā būtu tādi karavīri. Jums ir ļoti laba armija."

Uz jautājumu, kas būtu noticis Afganistānā, ja 2001. gadā tur nebūtu iegājuši amerikāņi un vēlāk visi pārējie sabiedrotie, mērs sacīja, ka tā nebūtu valsts, bet tuksnesis. Viņš minēja, ka pilsēta attīstās un cilvēki labprāt apmetas tur dzīvot.

Visu interviju lasiet laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas