Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Menģelsone: LDDK nekad nav saņēmusi no Valsts kancelejas finansējumu

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) nekad nav saņēmusi no Valsts kancelejas finansējumu vai materiāli tehnisku atbalstu, Dienai uzsvēra LDDK ģenerāldirektore Līga Menģelsone.

Jau ziņots, ka a/s Dzintars valdes priekšsēdētājs Iļja Gerčikovs uzskata, ka "LDDK neko nepārstāv, izņemot paši sevi. Viņi ir uzurpējuši pārstāvniecību un "piarē" viens otru, kā arī vēl saņem naudu no Valsts kancelejas, viņus uztur, tā tāda kabatas organizācija, kas ēd valdībai no rokas".

"Ir ļoti skumji, ka tik nozīmīga uzņēmuma vadītājs šādi vērtē LDDK darbību, ņemot vērā, ka viņš nav biedrs un nevelta savu laiku kopīgam darbam uzņēmējdarbības vides uzlabošanā. I. Gerčikova kungs ar savu uzņēmumu varētu iesaistīties LDDK un padarīt to par vēl spēcīgāku," sacīja L.Menģelsone.

Viņa norādīja, ka LDDK biedri ir 58 nozaru asociācijas, astoņas reģionālās darba devēju organizācijas un 96 nozaru līderi. Kopumā LDDK pārstāv ap 5000 uzņēmumu, nodrošinot darbvietas 37% nodarbināto. LDDK ir sociālā dialoga partneris, kura atbildību un tiesības nosaka likums par darba devēju organizācijām un to apvienībām.

"Atšķirībā no citām biedrībām LDDK ir pienākums sniegt viedokli par tiesību aktiem, kas ietekmē tautsaimniecību. Sociālais dialogs ir demokrātisks trīspušu konsultāciju mehānisms (arodbiedrības, darba devēji un valdība), kas ir nostiprināts, Saeimai ratificējot ANO konvencijas un parakstot iestāšanās līgumu ES," norādīja LDDK pārstāve.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas