Laika ziņas
Šodien
Migla

Meteoroloģiskā radara informācija atkal pieejama bez maksas

Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) izveidojis jaunu mājaslapu, piedāvājot jaunu dizainu un plašāku informāciju, kā arī atjaunojot bezmaksas meteoroloģiskā radara informācijas pieeju.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja LVĢMC valdes priekšsēdētājs Andris Leitass, jaunas mājaslapas izveidošana ir tikai neliela daļa no liela Eiropas Reģionālā attīstības fonda atbalstīta projekta, kas paredzēja vienotas vides informācijas sistēmas izveidi.

Centra mājaslapā liela daļa informācijas, tostarp laika prognozes, meteoroloģiskā radara un cita noderīga informācija ir pieejama bez maksas, taču tiek arī piedāvāta nepieciešamās informācijas sagatavošana par maksu.

Leitass nebija gaidījis, ka pērnā gada rudenī meteoroloģiskā radara informācijas pārveidošana par maksas pakalpojumu izraisīs tik lielu ažiotāžu. Uzlabojot informācijas pieejamību mājaslapā, atjaunota arī bezmaksas pieeja meteoroloģiskā radara informācijai. Viņš piebilda, ka savulaik bijusi vēlme šo informāciju no centra mājaslapas vispār izņemt ārā, jo pieejamais attēls brīžiem dēļ nelegālajiem raidītājiem tiek ļoti izkropļots.

Centra vadītājs norādīja, ka jaunā mājaslapā, kas būtiski papildināta ar dažādu nozares speciālistiem veltītu informāciju, veidota gan tādēļ, lai cilvēkiem vienuviet būtu viegli pieejama nepieciešamā informācija, gan arī tādēļ, lai aizstātu veco un morāli jau novecojušo mājaslapu. Viņš pieļāva arī iespēju, ka paies laiks, kamēr cilvēki pieradīs pie jaunās centra mājaslapas.

Top komentāri

jā jā, kā tad
j
aplauzās ar savu naudas kāšanu, jo citur radara info var par velti skatīt, tāpēc tagad nezin kā tīru muti izlīst no mēsliem. reputācija sabojāta lielajiem naudas kāsējiem
Ex
E
Un cik tisama būs viņu sniegtā informācija?
meteosapnis
m
Pēc jūsu nesenajām izdarībām šajā lapa vairs neiešu. Ir atrastas jaunas, labākas. Piemēram meteosapnis.lv. Ceru, ka jūsu aizrīšanās mēģinājumu kā piemēru mācīs skolās, kā noteikti nevajag rīkoties.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas