Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Muciņš Stradiņa slimnīcā vēlas palielināt maksas pakalpojumu klāstu

Lai attīstītu Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcu, tās valdes priekšsēdētājs Rinalds Muciņš vēlas palielināt arī slimnīcas sniegto maksas pakalpojumu klāstu, izriet no viņa sacītā Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs norādīja, ka 42% no Latvijas veselības aprūpes tirgus ir privātais sektors, un viņš vēlas noskaidrot, vai ir iespējams palielināt privāto veselības pakalpojumu klāstu, tādējādi slimnīcai arī nopelnot.

Muciņš atklāja, ka slimnīcā pieaugot sniegto publisko pakalpojumu skaitam, mazinās sniegto privāto pakalpojumu skaits, tomēr cilvēku pirktspēja ir augusi un Stradiņa slimnīca ir gatava piedāvāt vairāk maksas pakalpojumu.

"Pieprasījums pēc mūsu pakalpojumiem ir lielāks, nekā spēja tos sniegt," uzsvēra Muciņš un norādīja, ka maksas pakalpojuma klāsta palielināšana ir tikai viens no aspektiem, ar ko papildināt ieņēmumus. 

"Neplānojam, ka tas būs būtiskākais ieņēmumu avots, bet mums ir iespējas šo pakalpojumu klāstu palielināt," skaidroja valdes priekšsēdētājs.

Muciņš atklāja, ka Stradiņa slimnīca aizvien strādā ar zaudējumiem, tomēr jaunā valde plāno tos mazināt. 

Valde un slimnīcas padome vēlas palielināt atalgojumu personālam, risināt infrastruktūras, medicīnas un informācijas tehnoloģiju uzturēšanas un attīstības jautājumus.

Muciņš norādīja, ka valde vēlas uzlabot veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību, nodrošināt kvalitatīvu veselības aprūpes pakalpojuma sniegšanu, kā arī vēlas īstenot pētniecisko darbību un medicīnas izglītības programmas.

Kas attiecas uz slimnīcas pieejamību, tad Muciņš atklāja, ka pastāv vēlme uzlabot strādājošo vecuma struktūru, kā arī uzlabot māsu skaita proporciju un palielināt ambulatoro konsultāciju skaitu. Vienlaikus valde vēlas samazināt mirstības rādītājus, medicīnisko komplikāciju rādītājus un virsstundu skaitu personālam.

Kopumā jaunā valde tieksies sasniegt modernu vidi personālam un pacientiem, kā arī nodrošināt modernu ārstēšanu.

Deputāti vaicāja, kāds ir plānotais sadarbības modelis starp padomi un valdi, un Stradiņa slimnīcas padomes pārstāvis Reinis Ceplis skaidroja, ka padomes darbs notiks formālā un neformālā veidā, proti, būs formālās sēdes pēc grafika un nepieciešamības, savukārt, lai tās notiktu, padome strādās arī ārpus tām.

Sēdē Ceplis arī norādīja, ka padomei vēl nav padomes priekšsēdētāja, tomēr to ievēlēs 3.martā, kad notiks pirmā padomes sēde.

Komisijas priekšsēdētājs Andris Skride (AP) sēdes noslēgumā minēja, ka ar Stradiņa slimnīcas pārstāvjiem vēlas tikties vēlreiz rudenī un apspriest padarīto, kā arī uzsvēra, ka vēlēsies, lai sēdē piedalās visi trīs padomes locekļi, ne tikai Ceplis.

Kā ziņots, Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vadītāja amatā stājies kādreizējais Veselības ministrijas un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretārs Muciņš.

Par slimnīcas padomes locekļiem izvēlēti Renalds Jurkevičs, Juris Lapše un Ceplis.

Top komentāri

afērists
a
Viņš ir kā nenogremdējama zemūdene, par ko liecina viņa uzniršana augšā pēc sastrādātā neatliekamajā med. palīdzībā. Veselības nozarei viņš neder, jo domā nevis par darbu, bet tikai par naudu.
>:-)
&
AVE dakter MORITURI TE SALUTANT !
Kampējam
K
vēl arvien nav gana?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas