Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Muižnieces izdošana var aizkavēties

Vai parlamentam balsot par Vinetas Muižnieces izdošanu kriminālvajāšanai vai arī piekrist Satversmes tiesas (ST) viedoklim, ka šāds balsojums nav vajadzīgs, būs jālemj 11. Saeimas Juridiskajai komisijai. Tomēr tā darbu varētu sākt ne ātrāk kā nākamās nedēļas beigās, ja ne vēlāk. Kaut gan ST jau pirmdien izlēma izdot tiesnesi V. Muižnieci kriminālvajāšanai, jau ziņots, ka prokuratūra grib sagaidīt arī Saeimas atbildi par šo jautājumu.

Aizejošās Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja Ilma Čepāne (Vienotība) Dienai skaidroja, ka parlamentā ceturtdien joprojām nebija saņemts ST lēmums par V. Muižnieces izdošanu, tādēļ 10. Saeima šo jautājumu atrisināt nepaspēja. Viņasprāt, kā rīkoties, Juridiskajai komisijai būtu jāizlemj, uzaicinot uz komisiju ST, prokuratūras un Saeimas Juridiskā biroja pārstāvjus un uzklausot viņu viedokli. Tomēr tagad tālākā rīcība būšot atkarīga no tā, kurš vadīs 11. Saeimas Juridisko komisiju.

Saeimas komisiju darba kārtību nosaka komisijas priekšsēdētājs, tāpēc jebkāda virzība V. Muižnieces izdošanas jautājumā būs iespējama tikai tad, kad jaunais parlaments būs apstiprinājis komisiju sastāvu, bet tajās iekļuvušie deputāti - ievēlējuši sev priekšsēdētāju. Pirmā 11. Saeimas sēde notiks 17. oktobrī, un paredzams, ka tajā tiks ievēlēts Saeimas prezidijs. Savukārt Saeimas komisiju sastāvs varētu tikt apstiprināts nākamajā parlamenta sēdē, kuras datums vēl nav zināms. Tāpat nevar izslēgt, ka, ievelkoties koalīcijas veidošanas sarunām, ievelkas arī Saeimas komisiju vadības grožu sadale, jo līdz šim tradicionāli varas partijas tās sadalījušas savā starpā. Tomēr šoreiz tiek solīts, ka komisijās vara tiks dota arī opozicionāriem.

V. Muižniecei draud apsūdzības dienesta viltojuma izdarīšanā, ko viņa, iespējams, veikusi, būdama 9. Saeimas Juridiskās komisijas vadītāja (tolaik TP), lai apturētu kriminālatbildības ieviešanu par partiju nelikumīgu finansēšanu. Izdošanas un notiesāšanas gadījumā V. Muižniece zaudēs ST tiesneša amatu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas