Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Munkevicu atbrīvo no apcietinājuma, viņš drīkst atgriezties domē

Trešdienas pēcpusdienā no Centrālcietuma izlaists bijušais Jūrmalas mērs Raimonds Munkevics, kurš apsūdzēts 5000 latu kukuļa došanā. Munkevics bija tērpies uzvalkā, smaidīja un apskāvās ar dzīvesbiedri, kura viņu sagaidīja pie cietuma vārtiem, novērojusi aģentūra BNS. Plašā sarunā Minkevics neielaidās, vien apliecināja, ka neizvairīsies no izmeklēšanas.

R.Munkevica advokāts Aivo Leimanis portālam Db.lv atzinis, ka nekādus citus ierobežojumus tiesa viņam nav noteikusi, un viņš drīkst pildīt deputāta pienākumus Jūrmalas domē. A.Leimanis arī norādīja, ka R. Munkevics nekādi nevarot vairs ietekmēt lietu, jo tā jau nodota tiesā, pirmstiesas izmeklēšana ir pabeigta, liecinieki liecības parakstījuši. Turklāt drošības naudas ievērojamais apmērs esot pietiekams garants tam, ka R. Munkevics valsti nepametīs un tiesas procesam nekādā veidā nekaitēs. Jautāts, vai R. Munkevics varētu mēģināt ietekmēt Jūrmalas domes darbu, advokāts atzina, ka R. Munkevicam nekādu ierobežojumu atgriezties deputāta krēslā nav. 

Arī Jūrmalas domes pārstāve Inese Auniņa apstiprina, ka, saskaņā ar likumu, līdz brīdim, kamēr nav stājies spēkā Munkevicu notiesājošs spriedums, viņam nekas neliedz pildīt Jūrmalas domes deputāta pienākumus un saņemt par to atalgojumu.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas pilsētas tiesa R.Munkevicam līdz 1.septembrim kā drošības līdzekli nolēmusi piemērot apcietinājumu, ar iespēju, ka pēc tam viņu var atbrīvot pret 50 000 latu lielu drošības naudu.

Diena.lv jau rakstīja, ka vairāki desmiti partijas Jūrmala – mūsu mājas biedru interesējušies par iespēju ziedot naudu kukuļdošanā apsūdzētā bijušā Jūrmalas mēra Raimonda Munkevica atbrīvošanai pret drošības naudu - to portālam pastāsta partijas valdes priekšēdētāja vietnieks Georgs Fedosejevs.

Iniciatīva atvēlēt partijas līdera atbrīvošanai no apcietinājuma apmaiņā pret drošības naudu nākot no partijas biedriem, un tā neesot organizēta akcija. Arī pats Fedosejevs kopā ar sievu ziedojis šim mērķim, tomēr konkrēto summu viņš neizpauda. Cik daudz naudas šobrīd izdevies savākt Fedosejevs nezināja.

Arī uzņēmējs un domnieks Egmonts Krūmiņš atzina, ka ir atvēlējis savus līdzekļus R. Munkevica drošības naudai. “Partijas biedri ar savu naudu parāda savu attieksmi, ka uzticas Raimondam,” apgalvoja E. Krūmiņš.

Tomēr arī viņš atteicās nosaukt iemaksātās naudas summu. E. Krūmiņš arī norādīja, ka, par ziedojumu šo naudu saukt esot ļoti nekorekti, jo, ja Munkevics pēc atbrīvošanas pildīs visus tiesas uzliktos pienākumus, nauda tiks atmaksāta iemaksātājam.

Runājot par iespēju, ka R. Munkevica atbrīvošanai nepieciešamā summa tiks savākta E. Krūmiņš bija ļoti optimistisks. “Pēdējā informācija no Raimonda radiniekiem ir, ka summu vajadzētu izdoties savākt,” atklāja uzņēmējs

Saskaņā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) iegūtajiem pierādījumiem R.Munkevics un bijušais Jūrmalas ātrās palīdzības valdes loceklis Normunds Pīrants, kuram arī celta apsūdzība kukuļdošanā, mēģinājušas nodrošināt sev labvēlīgu rezultātu Jūrmalas domes 20.maija sēdē paredzētajā balsojumā par pašvaldības vadītāja atbrīvošanu no amata, piedāvājot naudu un amatu kādam Jūrmalas pilsētas domes deputātam par noteiktu rīcību kukuļdevēju interesēs.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas