Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Music Thief autors: Eirovīzijas žūrijas balsojumu ietekmējuši meli

"Eirodziesmas 2012" dalībnieku – grupas Mad Show Boys pārstāvis iesniedzis sūdzību Latvijas Televīzijas (LTV) vadībai saistībā ar to, ka Eirovīzijas dziesmu konkursa Nacionālās atlases finālā žūrija apzināti viņa dziesmu novērtējusi ļoti zemu. Žūrijai pirms balsojuma esot melots, ja _Mad Show Boys _nokļūs Baku, Latvijai draudēšot prāva par autortiesību pārkāpumiem, pārliecināts ir dziesmas "Music Thief" autors.

Mad Show Boys dalībniekiem žūrijas zemais vērtējums Eirovīzijas Latvijas finālā bijis liels pārsteigums, liecina Dienas rīcībā nonākusī dziesmas "Music Thief" autora Garija Poļska vēstule LTV. "Pēc sarunas ar diviem žūrijas pārstāvjiem (..) tika noskaidrots, ka žūrijas balsošanas istabā tika izplatīta informācija, ka "Music Thief" uzvaras gadījumā "Latvijai draudētu tiesas prāva par autortiesību pārkāpumiem". Tāpēc, lai saglabātu valsts reputāciju mana dziesma ir "jāvērtē ar zemu atzīmi"," vēstulē paudis dziesmas autors. 

G.Poļskis uzsvēris, ka LTV bijušas juridiskas tiesības diskvalificēt dziesmu jau agrāk, ja saistībā ar to būtu atklāti pārkāpumi. Dziesmas autors tāpēc lūdz LTV vadību sniegt ziņas par to, kurš žūrijas vidū izplatījis melīgo informāciju. "Gadījumā, ja melīgās informācijas izplatītājs būs saistīts ar kādu no izpildītājiem vai pārstāvjiem, mēs vēlamies pārskatīt konkursa uzvarētāju," vēstulē paziņojis G.Poļskis.

"Music Thief" autors arī pieprasa televīzijai pierādīt, ka SMS balsojums bijis patiess, jo "vizuāli balsojuma izmaiņa bija neticami liela, kas liecina par varbūtēju kļūdu". Pēc dziesmas autora domām, LTV ir arī pārkāpusi Eirovīzijas 2012 žūrijas atlases noteikumus, kas paredz, ka žūrijai nevajadzētu būt finansiāli atkarīgai no priekšnesumu dalībniekiem. G.Poļskis norāda, ka tas nav ievērots Jāņa Šipkēvica un Eirovīzijas priekšnesumu producenta Jura Millera gadījumā 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas