Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

NA rosina samazināt izmaksas patvēruma meklētāju mentoru nodrošināšanai

Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) rosina samazināt izmaksas patvēruma meklētāju mentoru nodrošināšanai.

NA koalīcijas padomes šodienas sēdes darba kārtībā ir pieteikusi jautājumu par izmaksu pārskatīšanu (samazināšanu) sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojuma nodrošināšanai patvēruma meklētājiem un personām ar bēgļa vai alternatīvo statusu.

Nacionālās apvienības līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš aģentūrai LETA norādīja, ka politiskais spēks konceptuāli iebilst pret neadekvāto situāciju, kad pašlaik jau strādājošie sociālie darbinieki saņems krietni mazāku atalgojumu salīdzinājumā ar patvēruma meklētāju mentoriem.

Kā ziņots, valdība 9.februārī atbalstīja sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojumu nodrošināšanu patvēruma meklētājiem un cilvēkiem ar bēgļa vai alternatīvo statusu. Abi pakalpojumi ir paredzēti valdībā akceptētajā patvēruma meklētāju uzņemšanas plānā.

Sociālā darbinieka un sociālā mentora pakalpojumu nodrošināšana ir viens no Labklājības ministrijas (LM) plānotajiem pasākumiem, lai samazinātu šķēršļus, ar ko sastopas sociālās atstumtības un diskriminācijas riskiem pakļautie cilvēki.

Kopumā plānots nodrošināt ne vairāk kā 30 sociālo mentoru un ne vairāk kā piecu sociālo darbinieku piesaisti, pēc vajadzības pakāpeniski palielinot viņu skaitu. Kā norāda LM, ņemot vērā provizorisko patvēruma meklētāju plūsmu, kā arī personu ar bēgļa vai alternatīvā statusu skaita pieaugumu, atbalstu plānots sniegt vidēji 390 cilvēkiem gadā.

Projektu plānots sākt šogad, un tas turpināsies līdz 2022.gada ceturtajam ceturksnim. Kopējais finansējums paredzēts 6,8 miljonu eiro apmērā, tai skaitā 85% jeb 5,8 miljoni eiro atvēlēti no Eiropas Sociālā fonda līdzekļiem, bet viens miljons eiro ir valsts budžeta finansējums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas