Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nacionālās drošības komisija vērtēs iniciatīvu par parka izveidi bijušā velotreka Marss vietā

Saeima ceturtdien, 20.februārī, nolēma kolektīvo iesniegumu Palīdzi novērst ilggadīgu koku izciršanu un izveidot parku bijušā velotreka Marss vietā! tālākai izvērtēšanai nodot Saeimas Nacionālās drošības komisijai, portālam Diena.lv pavēstīja Saeimas Preses dienestā.

Lēmuma projektu izskatīšanai Saeimā virzījusi Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija, ņemot vērā iepriekš komisijas sēdē izskanējušo informāciju par ieceri bijušā velotreka teritorijā būvēt Valsts drošības dienesta jauno ēku.

Kolektīvais iesniegums, ko parakstījuši 11 189 pilsoņi, Saeimā iesniegts šī gada janvārī, un tajā iniciatīvas autori aicina rast risinājumu parka izveidei valstij piederošajā zemes gabalā Rīgā, Brīvības gatvē 207.

Iesnieguma autori norādījuši, ka zemes gabala bijušā velotreka Marss teritorijā Brīvības gatvē, kurā plānots celt biroju ēku, apbūve ir pretrunā sabiedrības interesēm un labas pārvaldības principiem.

 

 

Top komentāri

Porcija
P
https://lv.m.wikipedia.org/wiki/Ei%C5%BEens_Laube Laube projektēja Marsa velotreku, ēkas un koku stādījumus. Uzskatu, ka šis arhitektūras un sporta vēstures mantojums ir svarīgāks par nepiemērotā vietā iecerētu DP ēku. To var būvēt citur.
Vecsčekists
V
Vai te sanāk kārtīgs parks... grūti teikt. Bet, kārtīgs specdienesta kantoris te nesanāk nekādi. Es būvētu kādā nomaļākā vietā, kur nelūr no augšējiem stāviem, kur ir daudz, daudz vietas vietas automašīnām, vēlams arī helikopteram.
Komentārs
K
Ja būvē, tad jādomā par nākotni un eneģijas neatkarību no Krievijas gāzes. Jau pāris desmitgades būvē ēkas pēc vācu pasīvās ēkas principiem, kurām nevajag apkuri, taču esošajā veidolā(stikla fasāde), nepareizs novietojums pret debespusēm to paveikt nevar. Bet patiesība ir tāda, ka Rīgā ir daudz neizmantotas ēkas, kurām nepieciešami iemītnieki un renovācija. Brīvības-Matīsa stūris, Skolas iela, Ezermalas iela un gan jau ir vēl kādas 10 ēkas, kurām nav pielietojuma, bet nodokļi un citi maksājumi tāpat tiek veikti. Turklāt VDD strādā labi arī šobrīd, tādēļ var pat palikt tur kur ir. Kaut ko būvēt varēs krīzes laikā, bet šobrīd jau tāpat ir noslodze tiem dažiem celtniekiem un izmaksas augstākas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas