Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nākamgad LTV ēterā vairs nebūs Edvīna Inkēna producēto raidījumu

Jauns gads sāksies, bet raidījumu Jauna nedēļa un Krējums saldais gan vairs nebūs Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā. Līdz ar LTV priekšnieka Edgara Kota priekšlaicīgo aiziešanu no sabiedriskās televīzijas to atstāj arī raidījumi, ko veidoja Edvīna Inkēna neatkarīgo producentu grupa S.A.F. pakalpojumi, vēsta portāls Ir.lv.

Inkēna grupa īpašu LTV vadības labvēlību ieguva tieši Kota valdīšanas laikā, jo šiem producentiem bija iespēja par LTV naudu veidot raidījumus, ko rādīja labi skatītā ētera laikā. Jaunu nedēļu no ētera noņem kvalitātes trūkuma dēļ, bet Krējumu saldo - jo tā finansējumu 2013. gadā novirzīšot, lai stiprinātu ziņas krievu valodā, stāsta LTV1 un LTV7 kanālu vadība.

E. Inkēns gan uzskata, ka īstais iemesls raidījumu noņemšanai ir Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) pārstāvja Ginta Grūbes spiediens, jo viņš uzskatot, ka S.A.F. pakalpojumu raidījumus LTV nav jārāda.

G. Grūbe norāda, ka "šādas sazvērestību teorijas jānocērt pašā saknē", jo LTV šogad pirmo gadu bijis jāizvērtē raidījumi pēc NEPLP izstrādātā un oktobrī pieņemtā sabiedriskā pasūtījuma veidošanas principiem. "Acīmredzot, raidījumi nav izturējuši vērtēšanu pēc rezultatīviem rādītājiem," konstatē Grūbe, uzsverot, ka tas, kurus raidījumus LTV rāda, ir tikai un vienīgi televīzijas iekšējā lieta. Šis ir pirmais gads, kad NEPLP sabiedriskajām raidorganizācijām prasa izvērtēt sabiedriskā pasūtījuma raidījumu kvalitāti. Līdz šim vajadzēja atskaitīties tikai par noraidītajām stundām.

Ir.lv raksta, ka nākamgad vairs nebūs arī raidījuma Šeit un tagad, toties LTV piedāvās jaunu darbdienu žurnālu - no pirmdienas līdz ceturtdienai būs skatāms jauns raidījums par sabiedrībai svarīgiem jautājumiem. Tomēr NEPLP 6.decembra sēdē vēl nav apstiprinājusi LTV iesniegto sabiedriskā pasūtījuma plānu raidījumu nepilnīgā izvērtējuma dēļ. Trūkumi sabiedriskā pasūtījuma projektā LTV jānovērš līdz nākamajai trešdienai, 12.decembrim.

Attiecībā uz Jaunu nedēļu vislielākie LTV vadības iebildumi ir pret to, ka producentu grupa nepildot galveno uzdevumu - veidot raidījumu par ārpolitiku, skaidro LTV informatīvi dokumentālo raidījumu satura redaktore Sarmīte Plūme. Patlaban raidījums ārpolitikas tematam veltot nelielu daļu laika, bet galveno akcentu liekot uz iekšpolitiskajiem notikumiem.

E. Inkēns saka - Jauna nedēļa pievērsusies iekšpolitikas notikumiem, jo reitingi rādot, ka ārpolitika skatītājus maz interesē. "Bet tad ārpolitika jāpasniedz tā, lai cilvēki skatītos," saka S. Plūme, atklājot, ka jau ilgi LTV vadību nav apmierinājis Inkēna producentu grupas darbs LTV1. Problemātisks esot arī Jaunas nedēļas vadītāja Egila Zariņa darba stils un loma - neesot saprotams, vai viņš raidījumu tikai vada kā moderators, vai piedalās diskusijā un izsaka savu viedokli. Tāpat LTV neapmierinot tas, ka dažkārt Zariņš esot vāji sagatavojies, stāsta S. Plūme. E. Inkēns toties apgalvo, ka par Zariņu tiešu pārmetumu nav bijis.

Jaunu nedēļu LTV faktiski pērk no S.A.F. pakalpojumiem - pie raidījuma strādā LTV tehniskie darbinieki un LTV maksā producentiem par raidījuma veidošanu. Arī Krējumu saldo LTV finansē no reklāmas ieņēmumiem. G.Grūbe vairākkārt ir uzstājis, ka ir jābūt skaidrai sistēmai, kā LTV pasūta vai iepērk raidījumus no neatkarīgajiem producentiem. Līdz šim LTV tādas trūcis.

LTV7 kanāla direktore Ija Circene-Groša saka, ka pret Krējuma saldā kvalitāti LTV7 vadībai iebildumu nav, tomēr raidījums ēterā vairs neparādīsies, jo tam domāto finansējumu no LTV pašu ieņēmumiem iecerēts novirzīt krievu ziņu stiprināšanai. Viņa saka - ja jāizšķiras starp izklaidējošu raidījumu un ziņām krievu valodā, tad priekšroka tiek dota ziņām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas