Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamnedēļ Latvija varētu saņemt 25 170 vakcīnas devu

Nākamnedēļ Latvija varētu saņemt divas piegādes kopumā 25 170 vakcīnas pret Covid-19 devu apmērā, liecina Vakcinācijas biroja otrdienas valdības sēdē sniegtā informācija.

Pirmā Pfizer/BioNTech vakcīnu piegāde 1170 devu apmērā varētu sasniegt Latviju 8.martā, savukārt otrā - ražotāja AstraZeneca vakcīnu piegāde 24 000 devu apmērā - Latvijā varētu nonākt 9.martā.

Kopumā no 8.marta līdz 4.aprīlim paredzētas desmit vakcīnu piegādes, kā rezultātā Latvija varētu saņemt 164 448 vakcīnas devu. Tas nozīmē, ka nākamajā nedēļā Latvija varētu saņemt kopumā 15% no šajā laika periodā - no 8.marta līdz 4.aprīlim - paredzētajām vakcīnu devām.

Pēc abām minētajām piegādēm, nākamā, ko Latvija varētu saņemt, tiek plānota 15.martā, kad Latvijā varētu pienākt 1170 devu Pfizer/BioNTech vakcīnu piegāde. Savukārt ievērojami lielāka piegāde varētu nonākt Latvijā 17.martā, kad plānots saņemt 15 412 vakcīnas devu no AstraZeneca.

Mēneša otrajā pusē - 21.martā - plānots saņemt 16 800 ražotāja Moderna vakcīnas devu un dienu vēlāk - 22.martā - Latvijā varētu pienākt 1170 Pfizer/BioNTech vakcīnas devu. Tikmēr 24.martā plānots saņemt 37 444 AstraZeneca vakcīnas devu, bet 29.martā - 1170 Pfizer/BioNTech devu.

Lielākā vakcīnu piegāde šajā laika periodā tiek plānota 31.martā, kad plānots saņemt 40 912 AstraZeneca devu. Pēc šīs piegādes vēl paredzēts saņemt 25 200 vakcīnas devu no Moderna.

Visas šīs piegādes vēl nav apstiprinātas, turklāt, kā iepriekš skaidrojusi Veselības ministrija - informācija par gaidāmajām vakcīnu piegādēm ir mainīga.

Jau ziņots, ka ceturtdien pirmo poti pret Covid-19 Latvijā saņēmuši 5279 cilvēki, bet otro - 110, tādējādi kopumā tikušas vakcinētas 5389 personas, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) dati.

Šis ir vienā dienā Latvijā pret Covid-19 vakcinēto skaita rekords. Līdz šim labākie vakcinācijas rādītāji bija sasniegti februāra pēdējā nedēļā, kad atsevišķās dienās tika sapotēti vairāk nekā 4000 cilvēku.

Veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) ir paudis apņemšanos arī šajā nedēļā izpildīt "plānu 7x2000". Šis rādītājs pašlaik ir teju sasniegts, jo pirmajās četrās nedēļas dienās ir vakcinēti vismaz ap 13 000 cilvēku. Tas gan tālu atpaliek no sākotnējiem plāniem nedēļā vakcinēt 50 000 un vairāk cilvēku, kam pašlaik nav izdevies tuvoties vakcīnu nepietiekamās pieejamības dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas