Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +7 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Nākamnedēļ sāks veidoties neliela sniega sega

Nākamnedēļ, pateicoties aukstajam laikam un sniegam, lēnām sāks veidoties sniega sega, kas līdz Ziemassvētkiem, visticamāk, nesaglabāsies, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi.

Brīvdienās laiks būs silts, bet mākoņains un nokrišņiem bagāts. Gaisa temperatūra naktīs būs no mīnus 2 līdz plus 3 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz plus 1, plus 4 grādiem.

Sestdien un svētdien galvenokārt gaidāms lietus un slapjš sniegs. Brīvdienās pūtīs arī brāzmains vējš - sestdien no austrumu, dienvidaustrumu puses, bet svētdien jau iegriezīsies no dienvidrietumiem, rietumiem. Stiprākās vēja brāzmas gaidāmas piekrastes rajonos, kur tas pūtīs brāzmās 15-19 metri sekundē (m/s).

Arī pirmssvētku darba nedēļa vēl iesāksies ar līdzīgi siltu un mitru laiku, stipru dienvidrietumu puses vēju, kas jau daudzviet Latvijā brāzmās sasniegs 15-18 m/s, bet piekrastes rajonos pat vētras spēku - 20-22 m/s.

Nākamās nedēļas gaitā gaisa temperatūra lēnām pazemināsies, nakts stundās jau teritorijas lielākajā daļā gaidāms neliels sals, vien jūras piekrastē, pateicoties rietumu vējiem, būs siltāk, arī dienas laikā valsts austrumos temperatūra pieturēsies ap nulli vai dažus grādus zem nulles. Nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra vietām naktī pazemināsies līdz mīnus 7 grādiem.

Saglabājoties ciklonu ietekmei pār laika apstākļiem Latvijā, nokrišņi būs, kas galvenokārt būs sniegs un slapjš sniegs, līdz ar to lēnām atsāksies sniega segas veidošanās. Tomēr sniega segas saglabāšanās Ziemassvētkos patlaban netiek prognozēta, jo no rietumiem pāri Latvijai atkal nāks siltākas gaisa masas, kas nesīs slapjdraņķi un kausēs uzsnigušo sniegu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas