Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Naktī uz piektdienu ugunsgrēkos bojā gājuši pieci cilvēki un suns; cietis arī ugunsdzēsējs

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos Rīgā un Jelgavā gājuši bojā pieci cilvēki un suns, glābšanas darbu laikā cietis arī ugunsdzēsējs, portālu Diena.lv informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Viktorija Gribuste.

Ceturtdien, īsi pirms desmitiem vakarā VUGD saņēma informāciju, ka Jelgavā, Vīksnas ielā, deg dzīvojamā māja. Kad ugunsdzēsēji glābēji ieradās notikuma vietā, vienstāvu ķieģeļu māja jau dega ar atklātu liesmu pilnā platībā.

Dzēšanas darbu laikā ugunsdzēsēji glābēji mājā atrada divus bojā gājušos, kuru vecumu un dzimumu nebija iespējams noteikt. Ugunsgrēkā gāja bojā arī suns. Kopējā degšanas platība bija 40 kvadrātmetri. Ugunsgrēku pilnībā izdevās likvidēt pusnaktī.

Savukārt īsi pēc pusnakts VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Jēkabpils ielā, deg daļēji apdzīvota divstāvu koka ēka.

Kad ugunsdzēsēji glābēji pēc piecām minūtēm ieradās notikuma vietā, ēkas pirmais stāvs jau dega ar atklātu liesmu. Ēkas pagalmā atradās viens vīrietis, kas bija guvis apdegumus un tika nodots mediķiem.

Dzēšanas un glābšanas darbu laikā, karstuma ietekmē, apdegumus guva viens ugunsdzēsējs glābējs, kas arī tika hospitalizēts.

Ugunsgrēkā gāja bojā trīs cilvēki – divi vīrieši un viena sieviete. Kopējā degšanas platība bija 45 kvadrātmetri, dega ēkas pirmā stāva dzīvoklis, koridors un kāpņu telpa. Ugunsgrēks tika pilnībā likvidēts plkst. 02:45. 

Kopumā VUGD darbinieki pagājušajā diennaktī saņēmuši 42 izsaukumus. Kopumā dzēsti 23 ugunsgrēki, veikti 10 glābšanas darbi, bija arī deviņi maldinoši izsaukumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas