Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

NATO mācībās pilnveidos zināšanas nesprāgušās munīcijas neitralizēšanā jūrā

No šodienas līdz 2.augustam Liepājā norisinās ikgadējās NATO militāro ūdenslīdēju mācības "DIVEX 24", kurās uztur un pilnveido zināšanas nesprāgušās munīcijas neitralizēšanā jūras vidē, aģentūru LETA informēja Nacionālo bruņoto spēku pārstāvji.

Mācību mērķis ir pilnveidot vienību personāla iemaņas, neitralizējot nesprāgušo munīciju, kā arī nesprāgušās munīcijas meklēšanu, identificēšanu, nepieciešamības gadījumā izcelšanu, transportēšanu un galējo iznīcināšanu. 

Galvenais ūdenslīdēju uzdevums mācībās ir attīrīt ostas un pienākošos kuģu ceļus, lai tie būtu droši ikdienas ekspluatācijā un neradītu nekāda veida apdraudējumu.

Mācībās piedalās karavīri no ASV, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas un Vācijas bruņotajiem spēkiem. Latviju militārajās mācībās pārstāv Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras ūdenslīdēju komanda, Mīnu karadarbības taktiskais atbalsta centrs, Mācību vadības pavēlniecības Ūdenslīdēju skolas un Nodrošinājuma pavēlniecības 1. reģionālā nodrošinājuma centra speciālisti.

Baltijas jūras atbrīvošana no vēsturiskajiem sprādzienbīstamajiem priekšmetiem ir daļa no kopējiem Baltijas valstu Jūras spēku uzdevumiem. Pirmās šāda veida mācības tika organizētas 2014.gadā. 

Mācību organizēšanu katru gadu pēc rotācijas principa nodrošina viena no trim Baltijas valstīm. Šogad mācības organizē Latvija. Nākamgad mācību vadošā valsts būs Lietuva.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas