Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nav ziņu par 1230 bērniem, kuri nemācās nevienā skolā

Aizvadītajā mācību gadā izglītības iestādēs nebija reģistrēti vairāk nekā 16 000 bērnu, kas sasnieguši septiņu gadu vecumu. Šie skaitļi gadu no gada ir ļoti līdzīgi un satraucoši. Lielākā daļa no šiem bērniem izbraukuši no valsts un palikuši ārzemēs, - rēķina Izglītības valsts kvalitātes dienestā (IKVD). Īpaši negatīvi vērtējams tas, ka pašvaldībām aizvien nav ziņu par vairāk nekā 1200 bērniem, vēsta LTV Panorāma.

Tiek lēsts, ka 12 800 bērni izbraukuši no valsts, tāpat daļa ir citu valstu pilsoņi, kuriem ir uzturēšanās atļauja, bet Latvijā skolā viņi nemācās. Par 1230 bērniem ziņu nav vai informācija tiek ievākta, 40 atrodas bezvēsts prombūtnē, bet 35 adoptēti uz ārvalstīm.

Lai noskaidrotu, kas noticis ar bērnu, vairums pašvaldību dodas uz bērna dzīvesvietu, runā ar kaimiņiem vai radiniekiem. Tomēr tas ne vienmēr dod vēlamo efektu. IKVD stāsta, ka dažkārt pašvaldībās, kur ir kadru mainība, nākamajam darbiniekam netiek nodota informācija par to, kā jāapkopo dati.

Visgrūtāk ar datu noskaidrošanu vedies Rīgai, Jelgavai un Daugavpilij, kur ir lielākais skolēnu skaits. Rīgā nav noskaidrotas ziņas par teju 200 bērniem, kas gan nav pat 1% no kopējā skolēnu skaita.

Galvaspilsētas domē ziņas par bērniem meklē datubāzēs - kā iedzīvotāju reģistrs. Jelgavā un Daugavpilī atbildīgo dienestu darbinieki dodas uz deklarētajām dzīvesvietām, runā ar kaimiņiem.

Vecākiem varīgi zināt, ka, mainot skolu, par to nepieciešams paziņot arī pašvaldībai. 

 

Top komentāri

hmm
h
Vai tad lidostā nav datu par izbraukušajiem bērniem uz ārzemēm???Ko dara muita un robežsardze?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas