Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Neatzīst par goda aizskārumu Pabrika izteikumu, nodēvējot par 100 latiem strādājošos par muļķiem

Jūrmalas tiesa pirmdien pilnībā noraidīja Latvijas Radio darbinieces Elīnas Kolātes prasību pret aizsardzības ministru Arti Pabriku (V) par goda un cieņas aizskaršanu, nosaucot par 100 latiem strādājošos par muļķiem, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Diāna Liepiņa.

Šodien pasludināto spriedumu 20 dienu laikā no 17.novembra būs iespējams pārsūdzēt Rīgas apgabaltiesā.

Jau ziņots, ka prasību par goda un cieņas aizskaršanu Kolāte pamatoja ar to, ka, viņasprāt, Pabriks izteicis nepatiesus spriedumus par viņas un daudzu citu cilvēku prāta spējām. Viņa raidījumam LNT ziņas iepriekš stāstīja, ka īpaši sāpīgi tas ir tāpēc, ka šādu viedokli izteicis ministrs.

Kolāte tiesas ceļā prasīja personīgu mutisku atvainošanos no ministra, tiesas izdevumu segšanu, kā arī morālo kompensāciju 100 latu apmērā.

Savukārt Pabriks atvainojās par saviem izteikumiem un norādīja, ka viņam neizdevās precīzi formulēt savu domu graudu. Viņš tikai vēlējies pateikt, ka ir grūti atrast cilvēkus noteiktiem amatiem par ļoti zemu samaksu.

Pabriks laikrakstā Diena iepriekš atzina, ka ir uz sevi dusmīgs, ka sarunā ar žurnālistiem zaudēja savaldību. "Tas nav attaisnojams nevienam, sevišķi politiķim," komentēja ministrs. Viņš arī piebilda: "Nekādā gadījumā tie, kas strādā par 100 vai 300 latiem, nav muļķi."

Viņš aicināja neapvainoties par viņa izteikumu, kas turklāt esot bijis izrauts no konteksta. "Kļūdu atzīstu, bet tas, ko ar to gribēju pateikt, bija kaut kas pilnīgi cits," piebilda Pabriks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas